Hlavní obsah

Hudební divadlo Karlín ruší do března představení po Novém roce

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Vedení Hudebního divadla Karlín (HDK) ruší do března 2021 všechna aktuálně prodávaná představení po Novém roce.

Článek

Vstupenky na představení do konce letošního roku nebude karlínská scéna rušit jako celek, ale postupně, pokud bude znemožněna jejich realizace. HDK také plánuje, pokud to situace dovolí, otevřít novou letní scénu pod širým nebem. ČTK o tom dnes informoval mluvčí HDK Tomáš Matějovský.

„Ve chvíli, kdy někdo označí zpěv za stejně nebezpečnou věc jako je Kalašnikov nebo Panzerfaust, si asi umíte představit, co to udělá s prodejem vstupenek. V polovině září, než zase začal chaos, jsme prodávali 47 procent vstupenek proti loňskému roku, což bylo slibné číslo. Předminulý týden to pak bylo 1,98 procenta a minulý týden jsme se dostali do čísel záporných, přesněji minus pět procent,“ uvedl Egon Kulhánek, ředitel HDK.

V HDK se proto rozhodli změnit dosavadní přístup a chystají pro diváky změny, které se týkají i všech herců, zpěváků, muzikantů a dalších divadelních profesí. Divákům vymění vstupenky na vybrané představení na podzim 2021, případně na představení chystané letní open air scény, nebo vrátí zaplacené vstupné. „Naštěstí diváci prozatím možnosti vrácení vstupného využívali pouze minimálně, za což jim patří obrovský dík. Pro nás je strašně důležitá víra, že se jednou zase setkáme. Naše divadlo tím drží nad vodou,“ podotkl Matějovský.

Podle Matějovského jen za první polovinu října kvůli rozhodnutím vlády zakázat na dva týdny produkce, při kterých se ve velké míře zpívá, HDK zaznamenalo ztrátu na tržbách téměř sedm milionu korun. Na toto období přitom již měli přeložená představení Dracula, Legenda jménem Holmes a The Addams Family. „Už nám nepřijde správné, abychom se všichni vzájemně pořád dokola trápili dalšími výměnami vstupenek, protože konec těchto omezujících opatření, která nám znemožňují hrát, je v nedohlednu. Proto hovoříme až o září 2021, tento plán se nám zdá reálnější než věřit v to, že všechna omezení padnou v dohledné době,“ dodal Matějovský.

Reklama

Související témata:

Doporučované