Hlavní obsah

Hugh Jackman pošesté bojuje s rakovinou kůže, do světa vyslal poselství

Používejte opalovací krémy, radí slavný hollywoodský herec, který má už pošesté rakovinu kůže.Video: Anita Baselová

 

Reklama

Slavný hollywoodský herec pomocí zpráv na sociálních sítích požádal fanoušky, aby se při opalování chovali zodpovědně. Zodpovědněji než on sám.

Článek

Herec a producent Hugh Jackman, který se proslavil filmy X-men nebo Van Helsing, už pošesté bojuje s rakovinou kůže. Bazocelulární karcinom se mu objevil vždy na nose a on tak musel během čtyř let podstoupit už pátou operaci nosu. Na svých sociálních sítích proto zanechal vzkaz pro své fanoušky:

„Další bazocelulární karcinom. Díky za časté kontroly a úžasné lékaře. Všechno je v pořádku. S náplastí to vypadá hůř než bez ní. Přísahám! POUŽÍVEJTEOPALOVACÍKRÉM"

Jackman už v mnoha rozhovorech přiznal, že na sluníčku nepoužíval opalovací krém. A že to je možný důvod, proč rakovina kůže trápí právě jeho. Apeloval přitom na čtenáře, aby se chovali zodpovědněji a svou pleť chránili.

Bazocelulární karcinom je jeden z nejčastějších typů rakoviny, smrtí končí jen minimum případů. U 80 procent nemocných se útvar objevuje na krku nebo hlavě. Bazaliom je považován za zhoubný a způsobuje výrazné znetvoření a destrukce postižených částí těla.

Reklama

Související témata:
Hugh Jackman

Doporučované