Hlavní obsah

Hybridy, chytrý skleník a samozřejmě roboti. CES 2020 se představuje

Videosestřih z Las Vegas.Video: Jan Marek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Největší veletrh spotřební elektroniky na světě – CES – oficiálně startuje 7. ledna.

Článek

Některé firmy nechtěly čekat na oficiální otevření a své novinky ukázaly na výstavišti v Las Vegas už dnes, tedy 6. ledna. K vidění tak už byli například roboti, jejichž úkol není udělat za člověka těžkou práci, ale spíš ho jako tvora sociálního pobavit a společensky využít. Několik jejich typů ukázala agentura AP, z jejíž záběrů pochází i videosestřih u tohoto článku. A zhruba 200 tisíc návštěvníků dostane příležitost pomazlit se s nimi osobně.

Jaké tahouny CES letos má?

Světový lídr mezi výrobci mobilních telefonů Samsung má detailněji přiblížit své nové smartphony – Galaxy A51, A71, S10 Lite a Note10 Lite, které odhalil už v prvních dvou dnech tohoto roku.

Mezi řidiči by pak mohla nejvíce zaujmout automobilka Jeep, která má ukázat své první hybridní vozy. Třeba Aston Martin pak představí zpětné zrcátko ze tří kamer a Honda uvede vylepšenou umělou inteligenci (AI) jízdního asistenta. Ale prosadit se chtějí také například aerolinky, Delta Airlines se například chystají představit „budoucnost cestování“, což však znamená postavit se do zástupu podobných firem.

Na své si samozřejmě přijdou i domácnosti. Zde chce například LG nabídnout chytrý skleník pro spotřebitele bez zahrady a chybět nebudou ani oblíbení roboti.

Dohromady se pořadatelům přihlásilo na 4500 firem, které představí prakticky všechno od mobilů po toalety. Velké technologické firmy typu Apple nebo Amazon se obvykle podobných veletrhů neúčastní, respektive si své novinky schraňují pro své vlastní akce.

Reklama

Doporučované