Hlavní obsah

Ind, kterého rodina označila za zesnulého a umístila do chladicí rakve, žije

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační fotografie.

Reklama

V Indii se odehrál kuriózní incident: muž, kterého rodina pokládala za mrtvého a umístila do chladicího boxu, je stále naživu. Po dvaceti hodinách si všimli, že se hýbe.

Článek

Indická policie zachránila čtyřiasedmdesátiletého muže z chladicího boxu. V něm ho uchovával jeho bratr poté, co ho jeho rodina označila za mrtvého. Balasubramanian Kumar byl vážně nemocný a upoután na lůžko ve vesnici Kandhampatti ve státě Tamilnádu. V pondělí odpoledne si jeho rodina všimla, že se přestal hýbat. Příbuzní tedy usoudili, že zemřel a objednali si chladicí box, do kterého ho umístili, aby se s ním mohli jeho známí rozloučit.

Toho, že se muž hýbe, si všiml zaměstnanec firmy, od které si box rodina objednala. To se stalo až den poté, co Kumara rodina do chladicího boxu umístila.

Kontaktoval jeho rodinné příslušníky a ti zjistili, že Kumar stále dýchá, a zavolali pomoc. Lokální média informují, že byl Kumar v chladicím boxu kolem dvaceti hodin.

Inspektor Rajasekaran ze sooramangalamské policie řekl listu The Independent, že byli na místo zavoláni v úterý. Vyšetřování je vedeno proti rodinným příslušníkům, kteří Kumara prohlásili bez lékařského ohledání za zesnulého.

Incident přitáhl pozornost indické veřejnosti poté, co se v televizi Tamil objevilo video, ze kterého je patrné, že se Kumar hýbe.

Jeho bratr na kameru tvrdí, že Kumar zemřel. Kameraman si ale všiml pohybu ruky. „Jeho ruka se třese, jak je to možné?“ řekl kameraman. „To jsou jen cuky,“ odvětil Kumarův bratr, který se podle místních médií jmenuje Saravanan. „Jak je to možné, když zemřel?“ zeptal se na videu kameraman. „To jeho duše ho jen stále neopustila,“ vydedukoval bratr.

Televize Tamil uvedla, že byl Kumar ihned z boxu vyndán a následně odvezen do nemocnice ve městě Salem. V současné době je stále hospitalizován.

Reklama

Související témata:

Doporučované