Hlavní obsah

Itálie zvažuje opatření na podporu autoprůmyslu a turistiky

Foto: Flickr

Ilustrační fotografie.

Reklama

Itálie zvažuje rozpočtová opatření na podporu investic do automobilového a turistického průmyslu. Uvedl to včera italský premiér Giuseppe Conte. Oba sektory patří k odvětvím, která byla nejvíce zasažena koronavirovou krizí.

Článek

„Musíme podpořit nejpostiženější odvětví, jako jsou automobilový průmysl a turistika,“ uvedl premiér na konferenci, kterou uspořádal italský odborový svaz UIL. Upozornil, že vláda příští týden začne pracovat na komplexní reformě daňového systému. Podle Conteho je zapotřebí upravit daňové pobídky ve prospěch ekologických a digitálních investic, napsala agentura Reuters.

Automobilový průmysl se podle údajů automobilky Fiat Chrysler Automobiles na hrubém domácí produktu (HDP) Itálie podílí více než šesti procenty. Podle údajů OSN je Itálie pátou nejnavštěvovanější zemí světa a turistika se na jejím HDP podílí zhruba 13 procenty.

V Itálii, která byla jednou z nejhůře koronavirem zasažených zemí na světě, se nakazilo přes 240 000 lidí a téměř 35 000 lidí v souvislosti s covid-19 zemřelo. V posledních dvou týdnech ale země eviduje méně než 50 úmrtí denně.

Reklama

Doporučované