Hlavní obsah

Já jsem to neudělal, přísahám. Kauza Lukáše Nečesaného bude mít další dějství

Dnešek očima moderátorky Silvie Friedmannové.Video: Silvie Friedmannová

 

Reklama

Pondělí 6. listopadu je ve znamení soudu s Lukášem Nečesaným, kontroverzního hřiště v Berlíně i polystyrenových domků. Podívejte se na výběr toho nejzajímavějšího podle moderátorky Silvie Friedmannové.

Článek

Nové hřiště v jedné z berlínských městských částí budí kontroverze. Na věžičce s prolézačkou je totiž i žlutý půlměsíc. A to je podle mnohých symbol islámu. Hřiště má znázorňovat pohádku Alibaba a čtyřicet loupežníků. Tamní starostka vysvětlila, že věžička nemá představovat mešitu, ale orientální hrad. Řada rodičů to ale komentovala slovy, že náboženské symboly na hřiště nepatří.

Já jsem to neudělal, přísahám – řekl u královéhradeckého soudu Lukáš Nečesaný. Jeho kauza má tak další dějství. Lukáš Nečesaný je obžalovaný z pokusu o vraždu kadeřnice z roku 2013. Soud se teď zabýval i tím, jestli vyšetřovatel případu mohl vynášet informace své tehdejší přítelkyni. Pokračování ve středu.

Japonský ostrov Kjúšú nabízí netradiční rodinnou dovolenou – v polystyrenových domcích. Stavby nezničí ani zemětřesení, ani silný vítr. Kulatý tvar těchto domů připomíná tradiční japonskou cukrovinku mandžu plněnou fazolovou náplní.

Prodej vánočních kaprů bez EET účtenky. Členové Rybářského sdružení se báli, že elektronické pokladny by při nízkých teplotách nefungovaly. Druhou výjimku od ministrů dostali nevidomí a hluchoslepí – i oni mají s EET potíže: na trhu totiž zatím není žádná pokladna, kterou by bylo možné ovládat hlasem.

Více v přehledu Silvie Friedmannové v úvodním videu.

Reklama

Doporučované