Hlavní obsah

Jak během karantény neztratit pojem o čase? Přivlastněte si ho zpátky

Už si také nejste jistí, co je dnes za den? Poslechněte si tip, jak dát vašemu času zase význam.

Reklama

Článek

Sněmovna schválila prodloužení nouzového stavu do 30. dubna. Boris Johnson leží na JIP. Některé sporty můžete provozovat i bez roušky. A víme, jak zkrotit tohle karanténní bezčasí. Poslechněte si denní souhrn toho nejdůležitějšího.

Nouzový stav prodloužen

Ještě není konec, snažil se krotit předvelikonoční elán a pozměňovací návrhy opozice šéf Ústředního krizového štábu Jan Hamáček. Sněmovna ale nouzový stav nakonec prodloužila jen v mírnější variantě, do 30. dubna.

Nakažený hejtman

Případ nákazy plzeňského hejtmana Josefa Bernarda koronavirem, který prověřuje policie kvůli možnému šíření infekční nemoci, nabírá politické otáčky. Kritizují ho politici z krajské koalice a přímo i jeho stranický kolega.

Sport bez roušky

Od úterního rána můžeme za určitých podmínek venku sportovat bez roušky. Jak to vypadá v praxi?Tady je shrnutí nových pravidel, pokud z toho nejste moudří.

Chcete podrobnější souhrn?

Plnou verzi speciálního newsletteru se souhrnem toho nejdůležitějšího dění kolem pandemie koronaviru si můžete objednat ZDE. Chodí každý všední den.

Kadeřnictví, hobbymarkety...

Premiér také tvrdí, že existují plány, jak se postupně rozmrazit život v Česku. Ale nechce je zveřejnit. Ačkoli Andrej Babiš několikrát v minulých dnech zopakoval, že jeho kabinet má analýzy, jak tvrdá opatření pro potlačení koronaviru postupně uvolňovat, vše nasvědčuje tomu, že žádné ve skutečnosti neexistují.

Polemika o promořování

Na fyzioterapeuta Pavla Koláře a imunologa Jaroslava Svobodu, kteří navrhují rozvolnit opatření pro nerizikové lidi, reagují zdravotnický expert Pavel Hroboň a matematik René Levínský: „Seniory neochráníme tím, že je zavřeme do izolace a sami se nakazíme. Více jim pomůžeme, když zůstaneme zdraví.“

Co je dnes vlastně za den?

Pandemie a mimořádná opatření vnesla do našich životů jakési zvláštní bezčasí. Dny se slévají a možná si ani vy občas nejste jistí, jestli je čtvrtek, nebo sobota (dnes je úterý, mimochodem). Pro všechny ztracené doporučujeme esej, jak si čas přivlastnit zpátky: „Najděte si způsob, jak vašemu času vtisknout nějaký význam. Čtěte dlouhou knihu. Uvařte si komplikované jídlo. Spěte. Napište epickou báseň. Uvědomte si, že čas nevlastní vás, vy vlastníte čas. Tohle jednou skončí, bude to minulost, pro vás už jen vzpomínka. Myslete na to. Uvidíme se zase tam venku.“

Reklama

Doporučované