Hlavní obsah

Janáčkova filharmonie Ostrava připravuje vystoupení s Tata Bojs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Janáčkova filharmonie Ostrava vystoupí v nové sezoně například s kapelou Tata Bojs či s novocirkusovým souborem Cirk La Putyka.

Článek

Pokud to protikoronavirová opatření dovolí, orchestr chce sezonu zahájit 10. září v Domě kultury města Ostravy. ČTK to dnes řekla mluvčí orchestru Jana Knižátková.

„Chtěli bychom posluchače ujistit, že i v této nelehké době na ně myslíme a přejeme si, aby zůstali všichni zdraví. Přestože nevíme, kudy a jak se bude kultura v Česku s ohledem na pandemii koronaviru v dalších měsících ubírat, jedno víme jistě. Hudba, která spojuje a pomáhá, tu byla, je a bude i v těžkých dobách. Proto věříme, že se již brzy budeme opět setkávat na našich koncertech,“ řekl k nové sezoně ředitel filharmonie Jan Žemla.

V plánované sezoně vystoupí německý violoncellista Danjulo Ishizaka, ruský klavírista Nikolaj Luganskij nebo dirigenti Risto Joosta a Gabriel Bebeselea. „Přijede i bývalý šéfdirigent orchestru Christian Arming, který v Ostravě svou kariéru na přelomu tisíciletí vlastně odstartoval,“ doplnila Knižátková.

Další interpreti se naopak ostravskému publiku představí poprvé. Týká se to prvotřídní španělské houslistky Leticie Morenové, která si pro zdejší debut vybrala Prokofjevův harmonicky nápaditý Druhý houslový koncert. Svou ostravskou premiéru si odbude i další houslistka Elina Vähälová z Finska s Koncertem pro housle a orchestr od Johna Corigliana.

Pokračovat budou i projekty Janáčkovy filharmonie Ostrava v multifunkční aule Gong v Dolních Vítkovicích s multižánrovým programem. V nabídce bude filmová hudba, divadlo v kombinaci s novým cirkusem v podání souboru Cirk La Putyka, tribute kapela Queenie a skupina Tata Bojs.

Reklama

Doporučované