Hlavní obsah

Jaromír Soukup má novou one man show. Hraje v sitcomu Premiér

Čtvrtek 10. října 2019 očima moderátorky Markéty Bidrmanové.Video: Markéta Birdmanová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Přehled denních událostí s datem 10. října 2019 tak, jak je viděla moderátorka Markéta Bidrmanová.

Článek

Seriálová premiéra roku je za námi. Premiér z produkce TV Barrandov s Jaromírem Soukupem naplnil očekávání na 100 %. Na youtube se objevil sestřih „To nejhorší z Premiéra”. A je tam úplně celý díl, od začátku do konce. Pokud doufáte, že tam pan Soukup hraje sám, zklamu vás. V sitcomu se objeví i dvě herečky. Na ČSFD na metu nejvyšší zatím nedosáhl. Aktuálně je to pouze druhý nejhorší seriál. Hodnocení 2 %.

Zatímco z Česka mizí sysle a motýle, v Madridu mají nadbytek papouške. Tamní magistrát chce populaci papoušků mniších zredukovat. Ve městě jich žije už 12 tisíc. Otravují lidi svým skřehotáním, kradou jídlo a jsou prý nebezpeční.

V kutnohorské kostnici se už nesmí fotit. Můžou za to nevhodná selfie. Přijdete na místo posledního odpočinku předků a co uděláte? Jedna fotka s lebkou. Další se zkříženými hnáty, to se bude na instagramu líbit. Kostnicí projde ročně až půl milionu turistů a ne všichni jsou úplně normální. Zákaz focení bude – až na speciální povolení – platit i v sousední katedrále Nanebevzetí Panny Marie a svatého Jana Křtitele, napsal server idnes.cz.

Každý osmý Němec je tak trochu negramot. Má problém napsat pohled nebo esemesku, píše Deutsche Welle. Lidí s nízkou gramotností je podle hamburských výzkumníků kolem 12 %. Dokážou přečíst jednotlivá písmena, slova či věty, ale už je nespojí dohromady. Jako germanofil mám pro to pochopení. Třeba nejdelší německé slovo má 36 písmen Kraftfahrzeughaftpflichtversicherung.

Duel na televizi Seznam většinou svede k jednomu stolu dva lidi, co spolu úplně nesouhlasí. Na téma eutanazie byla debata zvlášť vyhrocená. Více ve videu.

Reklama

Doporučované