Hlavní obsah

Jihokorejci trénovali v proházených dresech, aby zmátli švédské zvědy

Foto: Profimedia.cz

Reklama

K neobvyklému kroku se při tréninku uchýlil tým Jižní Koreje. Na trénink přišli jihokorejští fotbalisté ve vyměněných dresech. Cíl byl jediný - zmást zvědy jejich dnešního soupeře ze Švédska.

Článek

Trenér Jihokorejců Shin Tae-yong novinářům prozradil, že realizační tým vyměnil na trénink a i přípravné zápasy s Bolívií a Senegalem hráčům čísla z prostého důvodu. Zmást Švédy. 

„Prohodili jsme dresy, protože jsme nechtěli soupeřům všechno odhalit a chtěli jsme je také trošku zmást. Naše hráče nejspíš znají, ale pro lidi ze Západu je obtížné Asiaty rozlišit,” uvedl trenér. 

Jihokorejci tak zareagovali na členy švédského trenérského týmu, kteří se začátkem měsíce snažili zjistit informace na jejich uzavřeném tréninku v Rakousku. 

Švédský fotbalový zvěd se nejdříve pokoušel zjistit informace o Korejcích, když se vydával za turistu a při trénincích oslovil trenérský tým. Jenže moc úspěšný nebyl. Později se mu povedlo přesvědčit místní pár, aby do jejich domu mohl umístit dalekohled a kameru. 

„K domu v horách to byla sice dlouhá cesta, ale měl jsem odtud perfektní pozici pro pozorování tréninku Korejců,” prozradil švédský zvěd Lars Jacobsson. 

Hlavní trenér Švédů Janne Andersson se za krok týmu omluvil. Podle něj národní tým analyzuje před zápasy každého soupeře, ale v tomto případě překročil hranici. K soupeřům by se podle něj i nadále měli chovat s respektem.

Ačkoliv čin Švédů vyvolal menší poprask, Jihokorejce z míry nevyvedl. „Asi všichni trenéři mají pocit, že soupeři vyzvídají. Podle mě je to naprosto přirozené. Sami se pokusíme získat na všechny protivníky co nejvíc informací,” řekl korejský kouč.

Reklama

Doporučované