Hlavní obsah

Jiná liga: Ivana Trojana dojalo, když dostal kopačky z bronzu. A Karel Rada promluvil o ženách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Ivan Trojan nosí v srdci divadlo, fotbal i zeleno-bílé barvy Bohemians.Video: Jiří Hošek

 

Do západočeských Krchleb pozval Jinou ligu na svou fotbalovou benefici herec Ivan Trojan, legenda týmu osobností Real Top Praha.

Článek

Kdyby režisér Jiří Strach viděl Ivana Trojana, kterak v kopačkách na hřišti bez servítků komanduje spoluhráče, možná by mu v pohádce o Andělu Páně místo Petronela nabídl spíš roli raracha Uriáše.

Ale jak zápas skončí, mění se zase populární herec Dejvického divadla v klidného, rozvážného muže, který má Krchleby, kam jezdívá za odpočinkem, moc rád. A Krchleby mají zase rády jeho.

I proto mu místní uchystali překvapení, když mu letos v létě jeho rozlučku s fotbalovou kariérou vyšperkovali dárkem v podobě z bronzu ulitých Trojanových kopaček.

Mezi gratulanty nescházela na hřišti řada celebrit ze sportovního i uměleckého světa. Kupříkladu vítěz Ligy mistrů Vladimír Šmicer se v dresu týmu Real Top Praha ocitl na pozici defenzivního záložníka. A výhody a nevýhody této pro něj nezvyklé pozice hned rozebral v poločasové „elektronické tužce“.

Cestou do Krchleb narazili protagonisté Jiné ligy na další osobnost. Prakticky ve vedlejší vesnici totiž u jezera našli hoteliéra Karla Radu. Zavzpomínali s ním na jeho slavnou penaltu v semifinále Eura 1996 a probrali i jeho současnou fotbalovou práci v roli trenéra ženské reprezentace.

Související témata:

Doporučované