Hlavní obsah

Jindřich Trpišovský zůstane ve Slavii ještě dlouho, ujišťuje jeho agent

Foto: Profimedia.cz, Seznam Zprávy

Kouč pražské Slavie Jindřich Trpišovský je nejpoptávanějším českým trenérským zbožím. Jeho agent Jiří Müller se v rozhovor pro podcast Angličan dušuje, že Trpišovského zahraniční angažmá není na pořadu dne.

Reklama

Článek

Kde nakonec skončí oceňovaný a poptávaný kouč pražského týmu? Už pracuje na svých jazykových dovednostech? Ve speciálním díle podcastu Angličan se řeší i to, jak pandemie covidu-19 zamává s cenami na hráčském trhu.

Pro fanoušky pražské Slavie se Jindřich Trpišovský, dnes nepochybně nejuznávanější český trenér, stal modlou. Jeho odchod by slávisty bolel asi v jakémkoli období. Spekulací o zahraničních klubech, které sympaťáka s neodmyslitelnou kšiltovkou lákají, je přitom víc než dost. Jeho agent Jiří Müller má pro příznivce SKS potěšitelnou zprávu: „V následujících letech, jestli to budou jednotky nebo desítky, tak jsem přesvědčený, že na 99 % to bude angažmá ve Slavii.“

Podle Müllera má teď jeho klient v SKS spolu se svým týmem skvělé podmínky pro práci a další rozvoj. „Momentálně je Jindřich Trpišovský se svým realizačním týmem nastavený tak, že mají rozdělanou práci ve Slavii a tu chtějí dodělat. Mají před sebou cíle, které chtějí splnit. Mají před sebou různé výzvy, jaké rekordy chtějí překonat a co by se Slavií chtěli dokázat. Mají i to štěstí, že Jaroslav Tvrdík jim vytvořil takové podmínky, aby tu práci mohli dělat úplně s čistou hlavou, takže momentální situace určitě není o tom, že by Jindra někam měl odcházet,“ uvádí přední český fotbalový agent stojící v čele společnosti ESAM.

Není to ale tak, že by Trpišovský chtěl zapustit navěky věků kořeny v české kotlině. Pro přesun do ciziny je tu ale překážka jazyková – a kouč si je toho podle Jiřího Müllera, který proslul i svými blízkými kontakty s věhlasným Mino Raiolou, dobře vědom. „Práce Jindry a spol. je mimo těch fotbalových věcí, taktik a tréninku hodně založená na vztahu s hráči a na komunikaci s nimi. A to bez 80% znalosti řeči nejde. Takže jestli někdy v budoucnu dojde na to, že Jindra by měl opustit Českou republiku, tak určitě to bude tak, jako to měl Pep Guardiola, který než šel do Bayernu Mnichov, půl roku strávil v Americe a učil se řeč,“ odkrývá v podcastu Angličan zajímavý detail Müller, podle něhož slávistický kouč posledního čtvrt roku na své jazykové výbavě tvrdě pracuje.

Agent, do jehož stáje z českých trenérů patří ještě David Horejš z Českých Budějovic a Aleš Křeček z Jihlavy, zdůrazňuje, že pokud si jednou Jindřich Trpišovský zvolí zahraniční angažmá, půjde do ciziny i se svým realizačním týmem: „Trenér, který nemá v dnešní době svůj tým, pro mě není trenér. Nechci se nikoho dotknout, ale když někdy pozoruju některé přesuny, jakmile trenér nemá svého asistenta, tak to mi přijde, jako kdyby šel do kanceláře a neměl tužku.“

Poslechněte se celý rozhovor, ve kterém Jiří Hošek a Jiří Müller mluví o tom, jak dopadne pandemie na fotbalový trh, jestli je prodělaný covid pro hráče přítěží z hlediska transferu, nebo jak se lanaří talenty pod patnáct let. Speciální epizodu Angličana si pusťte v přehrávači v úvodu článku.

Angličan

Fotbalový podcast Jiřího Hoška (@hosekj) a jeho přátel výhradně o Premier League. S pravidelnými hosty Luďkem Mádlem, Karlem Häringem, Jaromírem Bosákem, Jindřichem Šídlem a dalšími.

Od fanoušků, kteří si bez anglické ligy nedovedou představit víkend, pro fanoušky. Pozor, ve studiu se za žádných okolností nesmí sejít dva fans stejného klubu! Každé úterý na Seznam Zprávách, na Spotify, v Apple Podcasts a dalších podcastových aplikacích.

Archiv všech dílů najdete tady, ostatní podcasty Seznam Zpráv tady. Své postřehy, připomínky nebo tipy nám pište na twitterový účet @PodcastAnglican nebo přímo autorovi Angličana Jiřímu Hoškovi na e-mail jiri.hosek@sz.cz.

Reklama

Související témata:

Doporučované