Hlavní obsah

Jste ve skvělé formě, lichotil Trump Brigitte Macronové

„Víte, jste v tak skvělé formě,” řekl Trump francouzské první dáměVideo: Reuters

 

Reklama

Americký prezident Donald Trump při své návštěvě Francie obdivoval kromě muzea v pařížské Invalidovně i manželku svého francouzského protějšku Brigitte Macronovou.

Článek

„Víte, jste v tak skvělé formě," Trump vyslovil kompliment směrem k první dámě Francie a gestem ukázal na její postavu. Poté se otočil na Macrona a dodal, že je jeho žena opravdu krásná.

Není to poprvé, kdy podobný komentář amerického prezidenta vzbudil rozruch - nedávno například přerušil hovor s irským premiérem, aby si zaflirtoval s reportérkou stojící vedle něj.

Brigitte Macronová je bývalá učitelka francouzského prezidenta a je o 24 let starší než on, čímž si nejednou získala pozornost médií. Macron společně s feministkami poznámky ohledně jeho ženy označil za sexistické. Podle něj by si toho nikdo nevšiml, kdyby byl starší on.

Americký prezident Donald Trump s francouzským prezidentem Emmanuelem Macronem

Věkový rozdíl mezi Macronovými je přitom stejný jako mezi Trumpem a jeho ženou Melanií. Šéf Bílého domu je se svou manželkou v Paříži na dvoudenním pobytu u příležitosti oslav dobytí Bastily. Ve čtvrtek večer s Macronovými večeřeli v restauraci Eiffelovy věže.

Trump si v minulosti vysloužil kritiku kvůli obscénním výrokům o ženách. Na známé nahrávce zveřejněné během loňské kampaně před volbami amerického prezidenta popisuje, jak ho nechávají, aby je líbal a osahával, protože je slavný. Přetřásalo se také jeho hodnocení postavy bývalé královny krásy Alicie Machadové, kterou kvůli jejím nárůstu hmotnosti označil za „nechutnou" a za „miss prasátko" (Miss Piggy).

Reklama

Doporučované