Hlavní obsah

Kam letos poletí na dovolenou bohatí Češi: ostrov ptáka dodo i Řecko

Devět destinací, kam bohatí Češi vycestují v koronakrizi.Video: Jan Marek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Cestovní kancelář Exclusive Tours, která movitým klientům organizuje zájezdy na míru, sestavila žebříček oblíbených zemí pro toto léto.

Článek

Ceny zájezdů jsou orientační: ti ještě bohatší si občas rádi připlatí třeba i za byznys class nebo soukromý tryskáč. Zahrnují však to, co cestovní kancelář zajišťuje svým zákazníkům „obyčejně“.

Tým profesionálních travel designérů z Exclusive Tours zařizuje klientům letenky v ekonomické třídě, pokud si nezvolí vlastní dopravu, transfery z letiště na místo ubytování, kterým jsou luxusní pětihvězdičkové hotely a jiné resorty, a v nich poté v případě níže uvedených cen sedm nocí pro dvě osoby - součástí zájezdu bývá i VIP salonek dostupný 24 hodin celý týden.

Některé ze států v žebříčku ovšem nebudou Čechům dostupné až do samého začátku prázdnin, potažmo podzimu. Seznam Zprávy proto prostřednictvím internetových stránek Ministerstva zahraničí České republiky pro vybrané země rovněž doplňují aktuální doporučení a varování.

Přehled odhadovaných destinací otevřených v létě a na podzim

Řecko - bez udání důvodu lze přicestovat od 15. 6.

Kypr - tamní úřady povolily Čechům vstup od 9. 6. bez udání důvodu

Rakousko - od 4. 6. je Česko na seznamu povolených zemí

Švýcarsko - cestování od 15. 6. bez omezení

Turecko - pro vstup musí Češi splňovat podmínky země

Chorvatsko - dostupné bez udání důvodu podle tzv. semaforu

Maledivy - hranice pro zahraniční návštěvníky znovu otevře v červenci

Seychely - pro turisty z České republiky nejdříve od 30. 6.

Mauricius - vstup zatím není možný, hromadné akce od od 25. 6.

V zahraničí zatím nepřeje ani počasí. Bohatí volí i Česko

Také cestovky zaměřené na movitou klientelu se ale stejně jako ostatní podniky na trhu s více dostupnými cenami budou letos uskromňovat. I někteří z nejbohatších Čechů podle Marka Babšického z Exclusive Tours preferují spíše cestování blízko České republiky. Dovolenou ve vzdálenějších místech, jako jsou Spojené státy nebo Asie, pak movitějším klientům pracovníci rozmlouvají.

„Jedna z nejoblíbenějších destinací, kam naši klienti rádi cestovali, jsou Maledivy. Ty v tuto chvíli nemají ani sezonu z hlediska počasí, takže nás v podstatě ani netrápí, že tam ta epidemiologická situace není úplně ideální, postupně se ale zlepšuje. Seychely však nezaznamenaly jediné úmrtí a počet nakažených byl velice malý, podobně je to i na Mauriciu. Takže se určitě dají najít zajímavé lokality, které se budou moci navštěvovat,“ popisuje jednatel společnosti Exclusive Tours.

Reklama

Doporučované