Hlavní obsah

Kamencové jezero u Chomutova se v pondělí otevře

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Kamencové jezero u Chomutova se v pondělí otevře. Kapacita areálu je kvůli nařízení vlády omezená. Kemp u jezera zatím zůstane zavřený. ČTK o tom dnes informoval vedoucí jezera Karel Ton.

Článek

Sezonu chtěli provozovatelé na jezeře zahájit už před týdnem, nakonec se rozhodli termín odložit s ohledem na dodatek ministerstva zdravotnictví o počtu osob na jednom místě. Na koupaliště se vztahuje pravidlo, že v areálu může být maximálně 300 osob najednou.

Ředitelka chomutovského zooparku, pod který jezero patří, Věra Fryčová uvedla, že sice ministerská omezení koupalištím příliš nepřejí, zato počasí ano. „Podle předpovědi nás čeká slunečný týden a návštěvníci už se k nám těší. Proto jsme se rozhodli otevření dál neodkládat,“ uvedla Fryčová.

Otevřené budou všechny tři brány, ta v kempu bude sloužit výhradně pro prodej permanentních vstupenek a pronájem převlékacích kabinek. „V provozu bude hned od pondělí také občerstvení na obou plážích,“ uvedl Ton. Zrekonstruovaná restaurace Dřevák otevře později, jakmile bude možné zvýšit kapacitu areálu a bude otevřen kemp.

Chatky v kempu jsou výrazněji obsazeny až od poloviny června. „Pravděpodobně budeme kemp otevírat postupně, abychom dodrželi povolené kapacity. Nicméně uvidíme, jaká budou další nařízení ze strany ministerstva. Provoz areálu budeme upravovat za pochodu,“ řekl Ton.

Od pondělí bude možné si zaplatit permanentku či zamluvit převlékací kabinku. Ceny vstupného se nemění. Sezonní vstupenka stojí 700 korun, zlevněná (děti do 15 let, senioři, ZTP) 500 korun. Za jednorázový vstup zaplatí dospělí 50 korun, děti 40 korun. Zdarma mají vstup děti do tří let.

Kamencové jezero je raritou, zřejmě jediná další nádrž se stejným složením vody v Kanadě už zanikla. Vzniklo pravděpodobně zatopením bývalého kamencového lomu, voda má blahodárný vliv na pokožku. Je kyselá, proto v ní nejsou žádné ryby ani jiní živočichové či rostliny.

Reklama

Doporučované