Hlavní obsah

Kamery zachytily podezřelého ze znásilnění. Oběť systematicky a dlouho stopoval ulicemi Prahy

Kamery zachytily podezřelého muže ze znásilnění.Video: Policie ČR

 

Reklama

Pražští policisté vyšetřují znásilnění čtyřiadvacetileté dívky. Nyní zveřejnili záběry z průmyslových kamer, na nichž je pravděpodobný útočník zachycen. Kriminalisté věří, že se díky záběrům a s pomocí lidí podaří muže vypátrat.

Článek

Ke znásilnění mělo dojít nedlouho po páté ráno prvního května v oblasti Prahy 2-Vinohrad. Kde konkrétně ke zločinu došlo, nechce policie s ohledem na soukromí napadené konkretizovat.

„Kriminalistům druhého policejního obvodu se podařilo zajistit podstatné informace a důkazy. Díky tomu vědí, odkud kam hledaný dívku sledoval, a také se jim podařilo zajistit kamerové záběry, na kterých je dotyčný zachycen,“ vysvětlil policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Dívka měla podle Hulana násilníka v patách od Ječné ulice až na Vinohrady. „Záběry bezpečnostních kamer navíc dokládají určitou odhodlanost hledaného. Ten totiž nepustil svou oběť z očí ani ve chvíli, kdy zašla do provozovny rychlého občerstvení na rohu ulice Jugoslávská a Tylovo náměstí,“ upřesnil Hulan.

Policie se proto obrací s žádostí o pomoc i na obyvatele Prahy. „Prosíme každého, kdo muže v modré bundě a modrých kraťasech na záběrech bezpečnostních kamer poznal, znáte jeho totožnost nebo místo jeho pobytu či pohybu, aby se nám přihlásil prostřednictvím linky tísňového volání,“ žádá policista Hulan.

Reklama

Doporučované