Hlavní obsah

Kapela Circus Brothers hraje discobalkán, spojení východní dechovky s klubovou hudbou

Koncert Circus Brothers.Video: Mikuláš Pejcha, Seznam Zprávy

 

Reklama

Kapela Circus Brothers existuje teprve rok, za tu dobu však stihla vyrazit do zahraničí a nahrát desku. Má i další smělé plány.

Článek

„My jsme poměrně nová kapela. Vznikli jsme loni. Žánrově se kvalifikujeme jako discobalkán, všichni jsme vyrostli na discu a postupně jsme se všichni dostali k balkánu, každý svou cestou. Kombinujeme balkánskou východní hudbu s těmi elektronickými beaty,“ říká houslista kapely Martin Sedlák.

Takové spojení je ovšem tanečně velmi nakažlivé a lidi rozhodně nenechá v klidu. Jak si ale představit nástrojové obsazení takové kapely?

„Jsou to klasicky bicí, tuba, která zastupuje basu - zároveň tubista hraje na klávesy - klarinet, housle, trombon, kytara a spousta různých zpěvů a výkřiků,“ osvětluje obsazení Tomáš Kůgel.

„Vydali jsme CD #Vjeržim, ale poté jsme složili píseň Vjeržim, ke které bychom chtěli natočit i klip,“ dodává Tomáš Kůgel.

Kapela s humorem tvrdí, že jejími fanoušky jsou úplně všichni. A protože hudba funguje jako univerzální jazyk, kapela ho už stihla otestovat i v zahraničí.

„Zatím jsme byli jenom v Německu a Maďarsku, teď v červnu pojedeme do Rumunska, pak tam máme Německo, Chorvatsko a příští rok na jaře plánujeme turné v USA,“ odkrývá plány kapely Martin Sedlák.

Více o kapele, jejích silných stránkách a koncertech se dozvíte v úvodním videu.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den premiérově od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované