Hlavní obsah

Kapela Kryštof dnes představila vánoční píseň s Karlem Gottem

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Richard Krajčo a skupina Kryštof dnes představili společnou píseň a videoklip s názvem Vánoční, kterou před dvěma lety nahráli s Karlem Gottem.

Článek

Režie klipu se ujala Karin Krajčo Babinská, která do něho obsadila kromě manžela Richarda a tří jejich dětí také Ivu Janžurovou, Aloise Švehlíka, Danu Batulkovou, Pavla Rímského a Lucii Štěpánkovou. ČTK o tom za vydavatelství Universal Music informovala Tereza Burdová.

„Nechtěli jsme, aby to byl vánoční kýč, ale možná nakonec je,“ uvedla režisérka Babinská. „Rozhodla jsem se, že zachytím tu pravou rodinnou vánoční atmosféru, kdy se u štědrovečerního stolu sejdou čtyři generace lidí. V klipu je samozřejmě ukrytý i příběh a je dobré dokoukat jej až do úplného závěru, aby se všechno spojilo,“ dodala.

Podle Krajča je píseň Vánoční pro kapelu Kryštof něco nového a výjimečného nejen díky spojení s Gottem. „Toužili jsme po písni, která se bude zjevovat pokaždé o vánočních svátcích, ale zároveň se vyhnout všem klišé. Samozřejmě nevíme, jestli se nám to podařilo, ale fanoušci nám to určitě prozradí,“ podotkl.

Píseň Vánoční vznikla těsně před duetem Srdce nehasnou, který pro Karla Gotta a jeho dceru Charlottu, napsal taktéž Richard Krajčo. Videoklip s touto skladbou má na YouTube více než 51 milionů zhlédnutí. „Udělali jsme spolu takovou dohodu, že nejdřív půjdou ven Srdce nehasnou a tuhle píseň pustíme až rok poté, co mezi námi Karel nebude, aby v podstatě i další Vánoce strávil s námi. A teď přišel ten čas,“ sdělil Krajčo.

Karel Gott zemřel 1. října před půlnocí ve své vile na pražské Bertramce. Léčil se s akutní leukemií. Legendě české populární hudby, která ovlivnila několik generací posluchačů, bylo 80 let. Fanoušci se mohli s oblíbeným zpěvákem rozloučit 11. října v paláci Žofín, kam přišlo zhruba 49 000 lidí. O den později se konala zádušní mše ve svatovítské katedrále, kam přišli příbuzní, přátelé, spolupracovníci, politici, zpěváci, herci, sportovci a další pozvaní hosté. Tento den byl zároveň dnem státního smutku. Poslední měsíce života nejslavnějšího českého zpěváka populární hudby zachycuje dokument Karel režisérky Olgy Malířové Špátové.

Reklama

Doporučované