Hlavní obsah

Filmový festival Karlovy Vary se v listopadu neuskuteční

Foto: Seznam Zprávy

Prezident Jiří Bartoška.

Reklama

Filmový festival v Karlových Varech plánovaný na 18. až 21. listopadu se vzhledem k trvajícím vládním opatřením proti šíření koronaviru neuskuteční.

Článek

Listopadová nesoutězní přehlídka měla překlenout dobu mezi letošním zrušeným ročníkem a příštím řádným a měla nést pořadové číslo 54 1/2. Příští 55. ročník MFF Karlovy Vary by se měl podle nich uskutečnit 2. až 10. července 2021 v rozsahu a kvalitě, na jaké jsou hosté, partneři i návštěvníci zvyklí.

„Když jsme ohlásili mimořádný 54 1/2. MFF Karlovy Vary, setkali jsme se řadou nadšených ohlasů, lidé se do Varů těšili na nové filmy v netradičním čase. Mrzí nás, že ani tuto akci nemůžeme uspořádat, ale v současné době je zdraví naprostou prioritou, a já jsem si jistý, že to všichni takto vnímají,“ uvedl prezident MFF Karlovy Vary Jiří Bartoška. „Věřím, že vše úspěšně překonáme a budeme se moci společně setkat příští rok v červenci v Karlových Varech,“ dodal.

Nesoutěžní přehlídka měla uvést 25 filmů, každý z nich dvakrát. Promítat se mělo v hotelu Thermal, Městském divadle Karlovy Vary, kině Čas a sále Grandhotelu Pupp. Na festivalu se měla například objevit digitálně zrestaurovaná verze filmu Karla Kachyni Kočár do Vídně.

Letošní plánovaný 55. ročník festivalu byl zrušen kvůli pandemii koronaviru. Alespoň částečnou náhradou byla přehlídka Tady Vary, která se uskutečnila v 96 českých kinech. Nabídla 16 filmů, které vybral dramaturgický tým MFF Karlovy Vary. Přehlídku konanou v termínu zrušeného mezinárodního festivalu Karlovy Vary vidělo 36.645 diváků.

Loňský 54. ročník filmového festivalu Karlovy Vary uvedl 497 filmových představení a prodal 139.271 vstupenek. Uvedeno bylo 177 filmů, z toho 156 hraných a 29 dokumentárních.

Reklama

Doporučované