Hlavní obsah

Kapela U2 startuje turné k 30. výročí své nejúspěšnější desky, do Evropy přijede v červenci

Kapela U2 zahajuje turné k 30. výročí natočení slavného alba The Joshua Tree.

 

Reklama

Za deset týdnů celkem 33 koncertů. Kapela oslavuje své nejúspěšnější album.

Článek

Celkem 33 koncertů odehraje irská rocková kapela U2 na turné, které startuje v pátek večer. Jako první se formace představí fanouškům v kanadském Vancouveru.

Kapela připravila koncertní šňůru k třicátému výročí vydání svého nejúspěšnějšího alba The Joshua Tree. Právě díky tomuto albu z roku 1987 se z kapely stal světový fenomén.

Na území Severní Ameriky zůstane kapela až do začátku července, poté se přesune do Evropy, kde turné ukončí 1. srpna v Bruselu.

Z Česka nejblíž do Berlína

Pro české fanoušky bude nejblíže koncert na berlínském Olympijském stadionu. Kapela tam zahraje 12. července. Lístky ale mizí rychle - víc než polovina koncertů je již vyprodaná.

Deska The Joshua Tree obsahuje některé z nejznámějších hitů U2 jako With or without you nebo I still haven’t found what I’m looking for. Hudební časopis Rolling Stone desku označil za 27. nejlepší album historie. Prodalo se ho na 16 milionů kopií, což z něj učinilo také komerčně nejúspěšnější album skupiny. V USA i ve Velké Británii překonalo rychlost v prodeji. Ve Spojeném království získalo album platinovou desku za 28 hodin, v USA za 40 hodin.

Úspěch však sklidily i další desky irské čtveřice. Za čtyřicet let své existence jich kapela dohromady prodala přes sto milionů.

Reklama

Související témata:

Doporučované