Hlavní obsah

Kdo může za Messiho tragickou formu na šampionátu? Mossad, mají jasno v Argentině

Foto: Profimedia.cz

Lionel Messi se na turnaji v Rusku vyloženě trápí.

Reklama

Lionel Messi měl na probíhajícím mistrovství světa patřit mezi ozdoby turnaje. Hvězda Barcelony oslavila v Rusku jednatřicáté narozeniny a je pravděpodobné, že na příštím světovém šampionátu v Kataru se už Messi nepředstaví.

Článek

O to více fotbalové fanoušky na celém světě překvapují Messiho nemastné výkony na turnaji v Rusku. Pětinásobný vítěz Zlatého míče v prvním zápase na šampionátu proti Islandu neproměnil penaltu, a Argentinci tak remizovali 1:1.

V zápase proti Chorvatům, který tým Jorgeho Sampaoliho prohrál 0:3, byl zase Messi natolik nevýrazný, že se stal terčem vtípků na sociálních sítích.

Argentinský deník La Nacion přišel s pozoruhodným vysvětlením, proč Messi zatím nedokázal na turnaj přenést formu z Barcelony. V klubu totiž rodák z Rosaira nastřílel v uplynulé sezoně 45 branek a přidal 18 asistencí. Za všechno může údajně izraelská tajná služba Mossad.

Mossad se údajně mstí za to, že Argentina na poslední chvíli zrušila přípravný zápas s Izraelem z důvodu strachu právě o Messiho. Podle argentinské ambasády v Jeruzalémě kapitánovi týmu před zápasem někdo vyhrožoval.

„Neradi oznamujeme, že zápas mezi Izraelem a Argentinou byl zrušen kvůli provokacím a výhrůžkám na adresu Lionela Messiho, které logicky vyvolaly obavy u spoluhráčů,“ citovala prohlášení velvyslanectví agentura AFP. O duel proti Messimu a spol. tak přišel třeba i ofenzivní fotbalista pražské Sparty Tal Ben Chaim.

Messi v uplynulé klubové sezoně připravil nebo vstřelil branku za Barcelonu v průměru každých 70 minut. Během kvalifikace navíc posunul Argentinu na šampionát prakticky sám, když v rozhodujícím zápase proti Ekvádoru nasázel hattrick.

Takový kontrast mezi Messiho výkony během sezony a na mistrovství světa jen posílil konspirační teorie mezi argentinskými fanoušky.

Zavře Messi ústa všem včetně konspirátorů v závěrečném zápase skupiny proti Nigérii? Nebo se rozloučí se světovým šampionátem vyřazením už ve skupině?

Reklama

Doporučované