Hlavní obsah

Mirovský versus Semelová. „Nové byty v Praze i pro uprchlíky.“ „My je ale tady nechceme“

V Duelu diskutovali kandidáti na primátora Marta Semelová z KSČM a Ondřej Mirovský ze Strany zelených. Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Hlavní město volí zásadně doprava. Nejvíc lidí zvažuje ODS, Piráty a Spojené síly pro Prahu (koalice TOP 09 a STAN a KDU-ČSL). Vyplývá to z aktuálního průzkumu agentur Kantar TNS a Median pro Českou televizi. Naopak KSČM a Strana zelených budou bojovat o to, aby se na magistrátu udržely. Přinášíme Duel lídryně pražské kandidátky komunistů Marty Semelové a lídra kandidátky Strany zelených v hlavním městě, Ondřeje Mirovského.

Článek

Komunisté i zelení hodlají v Praze utratit za kampaň asi dva miliony korun. Jejich hlavní témata jsou společná: bydlení a doprava. KSČM se chce zajímat ještě o neprůhledné zakázky města, zelení hodlají zase do ulic instalovat pítka a zlepšit klima ve městě.

Jako jediná strana v pražských komunálních volbách vyjádřili zelení vstřícný postoj k uprchlíkům. Navrhují ubytovat v hlavním městě tisíce migrantů. Chtějí se vymezit proti odmítavému postoji vlády. Uprchlíci by podle nich vyplnili díry na pracovním trhu.

Reklama

Doporučované