Hlavní obsah

Klaus, Prymula a Faltýnek dostanou pokutu 3 000 korun za nenošení roušek

Foto: vlada.cz

Roman Prymula.

Reklama

Všichni tři nedodržovali vládní nařízení související s koronavirovou epidemií. O pokutě rozhoduje pražská hygienická stanice.

Článek

Bývalý prezident Václav Klaus dostane podle České televize (ČT) v nejbližších dnech od pražské hygienické stanice rozhodnutí o pokutě 3 000 korun za nenošení roušky na veřejnosti, tedy nedodržení vládního nařízení souvisejícího s bojem proti pandemii.

Stejná sankce čeká někdejšího ministra zdravotnictví Romana Prymulu a předsedu poslaneckého klubu ANO Jaroslava Faltýnka za to, že 21. října navštívili v Praze na Vyšehradě restauraci, která měla být kvůli šíření koronaviru uzavřena, a vyšli z ní bez roušky.

Prymula ČT řekl, že se nebude proti rozhodnutí odvolávat.

Klaus byl na veřejnosti bez zakrytých úst a nosu při oslavách výročí událostí spojených se 17. listopadem na Národní třídě. Bez roušky ale na veřejnosti vystoupil opakovaně, nicméně na Národní třídu dorazilo 17. listopadu více lidí bez nařízené ochrany dýchacích cest. Policisté k tomu tehdy na Twitteru uvedli, že na Národní třídě zdokumentovali několik takových lidí, mezi kterými byla i jedna veřejně známá osoba. Toto možné přestupkové jednání oznámí policie správnímu orgánu, dodala policie tehdy na Twitteru.

Prymula po schůzce, při které byl vyfotografován, jak bez roušky vychází ze zavřené vyšehradské restaurace, skončil ve funkci ministra. Schůzky se tehdy účastnil i Faltýnek a další lidé. Prymula již dříve připustil, že schůzka byla politická chyba. Faltýnek tehdy uvedl, že nechá na hygieně posoudit své prohřešky a v případě pokuty požádá Poslaneckou sněmovnu o vydání ke správnímu řízení.

Reklama

Doporučované