Hlavní obsah

Od alternativních faktů po špionáž mikrovlnnou troubou. I tohle si myslí Trumpovi lidé

Legendární výroky Kellyanne Conwayové a Seana Spicera.Video: Nela Vejvodová, Anita Baselová

 

Reklama

Mluvčí Bílého domu Sean Spicer a Trumpova poradkyně Kellyanne Conwayová prosluli navzdory krátkému působení ve své funkci řadou dnes již legendárních výroků.

Článek

„Žádný důkaz nemám, ale k jeho zjištění byla ustanovena parlamentní komise,” takový je čerstvý komentář Trumpovy poradkyně Kellyanne Conwayové k nejnovější kauze, která se týká údajných odposlechů v Trump Tower. Nový americký prezident tvrdí, že byl na přímý příkaz Baracka Obamy odposloucháván během kampaně. Jak má Trump ve zvyku, Obamu obvinil na Twitteru a žádné důkazy nedodal.

Strašné! Zrovna jsem zjistil, že mi Obama napíchnul dráty v Trump Tower krátce před vítězstvím. Nic nenašel. Tohle je McCarthyismus.

Conwayová za Donalda Trumpa v médiích často mluví, k odposlechům například poznamenala, že v dnešní době lze kohokoliv špehovat třeba přes mikrovlnnou troubu, za což okamžitě sklidila posměch na sociálních sítích.

Kellyanne Conwayovou bylo možné vidět po boku Donalda Trumpa už během jeho kampaně. Stála v jejím čele. Celý svět ji ale poznal jen několik dnů po slavnostní inauguraci. Představila se dnes již legendárním souslovím „alternativní fakta”. Bránila jím svého kolegu z Trumpova týmu, nového mluvčího Bílého domu Seana Spicera. Ten novináře na první tiskové konferenci den po inauguraci přesvědčoval, že se na přísahu nového prezidenta přišlo podívat nejvíce lidí v historii. Svůj výčet tehdy Spicer ukončil nekompromisním „tečka”. Téměř žádný tweet na jeho falešném twitterovém profilu se od té doby bez tečky neobejde.

Proces „zrušení" a „nahrazení" Obamacare jde „skvěle". TEČKA

Legraci si ze Spicera i Conwayové dělá oblíbená Saturday Night Live. Herečka a komička Melissa McCarthyová diváky jako mluvčí Bílého domu naprosto pobláznila.

Na výběr těch nejlepších prohlášení Spicera a Conwayové se podívejte v úvodním videu.

Reklama

Související témata:

Doporučované