Hlavní obsah

Kmeť z kauzy Oleo Chemical uspěl s žádostí o předčasné propuštění

Foto: Profimedia.cz

Peter Kmeť.

Reklama

Soud vyhověl žádosti podnikatele Petera Kmetě o předčasné propuštění z vězení, kde si muž odpykává tříletý trest za pomoc při vytunelování firmy Oleo Chemical.

Článek

Obchodní partner lobbisty Ivo Rittiga a bývalý agent Státní bezpečnosti podle soudce splnil všechny zákonné podmínky pro podmíněné propuštění a s ohledem na presumpci neviny nelze přihlížet k tomu, že čelí dalším dvěma obžalobám.

Úterní rozhodnutí není pravomocné, státní zástupce si proti němu ihned podal stížnost. Podnikatel tak prozatím zůstává za mřížemi.

Třiašedesátiletý Kmeť je obžalován i v kauze jízdenek pro pražský dopravní podnik. Dnes vyšlo najevo, že se ho týká i obžaloba z několikanásobné zpronevěry, která souvisí s pronájmem prostor v metru. Státní zástupce na soudce apeloval, ať muže nepouští na svobodu. „Z trestné činnosti měl nepochybně vysoké zisky. Nelze přehlédnout riziko jeho útěku, má k dispozici enormní finanční prostředky a kontakty,“ varoval.

„Vůbec nechápu, co se kolem mě děje. Já už nevím, jestli se mohu dál polepšit, už si přeji jenom důstojně zemřít. Budu dál bojovat proti bratrstvu státních zástupců a prokazovat svoji nevinu,“ reagoval Kmeť emotivně na toto varování.

Reklama

Doporučované