Hlavní obsah

Kolín za 12 milionů rozšíří silnici vedoucí k nové sportovní hale

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Kolín rozšíří Brankovickou ulici, která vede k nové sportovní hale v městské části Borky. Silnice, která je nyní široká na jedno auto, bude díky rozšíření obousměrná, po straně vznikne dalších 30 parkovacích míst.

Článek

Město vyhlásilo výběrové řízení na zhotovitele, veřejná soutěž může ještě náklady snížit. Začít pracovat by se mělo časně na jaře, až to umožní klimatické podmínky. Obousměrná komunikace vznikne od atletického stadionu až ke sportovní hale. V ceně je také stavba kruhového objezdu, který bude v místě rozdvojení Brankovické ulice u atletického stadionu.

„Nově sem bude také zajíždět autobus, u kruhového objezdu se vybuduje nová autobusová zastávka, což zlepší dopravní obslužnost zdejších sportovišť,“ uvedl starosta Michael Kašpar (Změna pro Kolín).

Kolín dokončil stavbu sportovní haly v městské části Borky letos v červnu. Náklady dosáhly zhruba 100 milionů korun, sloužit bude především pro florbal, házenou, futsal a volejbal. Stavba haly skončila dříve, město původně předpokládalo, že se ji podaří dokončit do konce roku.

Sportovní hala je jednopatrová, návrh vzešel z architektonické soutěže. V hale je k dispozici hřiště o rozměrech 40 krát 25 metrů, vhodné tak bude například na házenou nebo florbal. Kromě hřiště se střídačkami a tribunou je v hale zázemí pro sportovce nebo klubovna. Společnost Strabag, která halu budovala, postavila také parkoviště s více než 80 místy, rozšířila příjezdovou komunikaci a zajistila vysázení zeleně.

Nová hala bude podle Kašpara nízkoenergetická, roční náklady na energie klesnou zhruba o polovinu proti původním předpokladům.

S nápadem postavit sportovní halu pro florbal, házenou, futsal a volejbal přišli sportovci, kteří v Kolíně nemají zázemí a na domácí zápasy musejí jezdit mimo město.

Reklama

Doporučované