Hlavní obsah

Kontrabasista Cohen v Brně zahájí odložený ročník JazzFestu

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Trio hvězdného izraelského kontrabasisty Avišaje Cohena dnes zahájí odložený ročník brněnského JazzFestu. Koncert v Bobycentru je vyprodaný. Prostor je rozdělený na dva sektory se samostatnými vstupy.

Článek

JazzFest se v Brně pravidelně koná na jaře, letos jeho konání zhatila pandemie koronaviru a vyhlášení nouzového stavu. Pro část koncertů našli pořadatelé nové termíny na podzim, pro některé až na příští jaro. Nová data pro koncerty kvarteta Joshuy Redmana nebo tria Chrise Pottera s kytaristou Billem Frisellem jsou dosud v jednání.

Izraelec Cohen je oblíbenec festivalového publika, do Brna se vrací opakovaně. Tentokrát měl hrát s triovou sestavou Gently Disturbed. Kvůli bouřlivému vývoji událostí kolem koronaviru ale přijede s jinými doprovodnými hudebníky, konkrétně s bubenicí Roni Kaspiovou a klavíristou Elchinem Shirinovem.

„Udělali jsme maximum pro to, abychom uspořádali koncert v původně avizované sestavě. Bohužel to z důvodu omezení vstupu do schengenského prostoru není možné. Řešili jsme i možnost přesunu koncertu na příští rok, ale ukázalo se, že je to vzhledem k vytíženosti jednotlivých členů tria Gently Disturbed rovněž nereálné,“ uvedl na webu festivalu jeho umělecký ředitel Vilém Spilka.

Festival pokračuje 19. září programem pro děti v Lužánkách. Kvarteto francouzského trumpetisty Erika Truffaze by mělo vystoupit 27. září v Sono Centru. Další, průběžně aktualizovaný program lze sledovat na webu www.jazzfestbrno.cz.

Reklama

Související témata:

Doporučované