Hlavní obsah

Král James míří do Hollywoodu, s Los Angeles Lakers podepsal smlouvu na čtyři roky

Foto: Profimedia.cz

Reklama

V druhém nejúspěšnějším týmu NBA se dohodl na čtyřletém kontraktu v hodnotě 154 milionů dolarů.

Článek

Nejočekávanější událost letní pauzy v NBA skončila. Nejlepší basketbalista světa LeBron James se po několika týdnech rozhodl o dalším směru své bohaté kariéry. Volba padla na Los Angeles Lakers. Tým, který má na svém kontě 16 výher ligových titulů a po Bostonu Celtics (ti mají o jeden více) patří k druhému nejúspěšnějšímu v historii NBA.

Třiatřicetiletý James se s Los Angeles Lakers dohodl na čtyřletém kontraktu v hodnotě 154 milionů dolarů, tedy kolem 3,44 miliardy korun.

Čtyřnásobný nejužitečnější hráč ligy tak už podruhé opouští tým Cleveland Cavaliers. S ním v roce 2003 zahájil kariéru v NBA. Po čtyřletém angažmá v Miami, kde v letech 2012 a 2013 vybojoval dva mistrovské tituly, se před čtyřmi roky do týmu Cavaliers vrátil. A předloni ho dovedl k prvnímu titulu v lize.

Letos James dovedl Cavaliers počtvrté za sebou do finále NBA. Zde ale už potřetí nestačil na Golden State Warriors a sérii jasně prohráli 0:4. V tu chvíli se začalo o Jamesově odchodu z týmu vážně mluvit. Mezi hlavními zájemci o Jamesovy služby byly kromě týmu Lakers také Houston Rockets, Boston Celtics nebo Philadelphia Sixers. Král ale nakonec zamířil do Hollywoodu.

Reklama

Související témata:

Doporučované