Hlavní obsah

Králíky připravují stavbu skateparku

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Město Králíky na Orlickoústecku připravuje stavbu nového skateparku. Vybralo dvě lokality a zhotovuje projekt. Pokusí se na něj získat dotace.

Článek

„Zvažujeme, která lokalita bude vhodnější k projektu, jenž vzniká. Uvažujeme o místech, kde už nějaké sportoviště je. Po skateparku je dlouhodobější poptávka,“ řekl starosta Václav Kubín (Sportovci).

Jedno místo je kousek o základní školy a prodejny Konzum, podle starosty je méně pravděpodobné. Druhé se nachází u fotbalových hřišť. Víc ale bude město vědět, až bude hotový projekt, který určí také cenu.

„Samozřejmě vždycky hledáme, jestli existují na naše záměry dotace. Situace je teď složitější, ale od toho tady jsme, abychom ji vyřešili. Pracujeme na rozpočtu na příští rok, byli bychom rádi, kdyby se skatepark podařil zrealizovat,“ řekl Kubín.

Skateparky si pořizují i jiná města. Nový v září otevřela Chrudim, za vstup návštěvníci platí. V srpnu skatepark zprovoznili v Sezemicích na Pardubicku. Je vhodný pro skateboardy, koloběžky, in-line brusle a BMX kola.

Reklama

Doporučované