Hlavní obsah

Královská rodina prolomila mlčení k výbušnému rozhovoru Harryho a Meghan

Foto: Profimedia.cz

Britská královna Alžběta II.

Reklama

aktualizováno •

Královna Alžběta II. se vyjádřila ke skandálnímu rozhovoru vévodů ze Sussexu, prince Harryho a jeho manželky Meghan. Uvedla, že je jí z jejich zkušeností smutno.

Článek

Britská královna uvedla, že byla velmi smutná, když se dozvěděla o tom, jak náročné byly pro prince Harryho a jeho manželku Meghan poslední roky. Buckinghamský palác ve svém prohlášení uvádí, že podrobnosti o problémech páru zarmoutily celou rodinu. Uvedl také, že se bude zabývat rasovými problémy, na které pár upozornil v rozhovoru s moderátorkou Oprah Winfreyovou. Problematickým bodům se bude královský dvůr věnovat v soukromí.

„Nastolené otázky, zejména ta rasová, jsou znepokojivé. Jakkoli se některé vzpomínky mohou rozcházet, jsou brány velmi vážně a rodina se s nimi vypořádá soukromě,“ reagoval dnes Buckinghamský palác.

„Harry, Meghan a Archie budou vždy milovanými členy rodiny,“ stojí v prohlášení.

V rozhovoru, který odvysílala americká televize CBS, Meghan obvinila rodinu svého muže z rasistických úvah a uvedla, že kvůli tlaku nejbližšího okolí i médií pomýšlela na sebevraždu. Harry zase hovořil o tom, že se coby vysoce postavený člen královské rodiny cítil uvězněný a že rodina podle něj Meghan dostatečně nepodporovala.

Rozhovor královského páru s moderátorkou Oprah Winfreyovou otevřel další kapitolu v pokračujícím příběhu o snaze Harryho a Meghan vybudovat si život mimo mantinely britské monarchie. Plán odstoupit od svých dřívějších rolí princ a jeho manželka oznámili loni v lednu, poslední oficiální vystoupení pak absolvovali přibližně před rokem. Nyní žijí v Kalifornii.

Nedělní rozhovor s Winfreyovou měl obrovskou publicitu a rozdělil komentátory nejen v Británii. V USA jej podle prvních odhadů sledovalo přes 17 milionů lidí.

Reklama

Doporučované