Hlavní obsah

Královské děti George, Charlotte a Louis zpovídaly Davida Attenborougha

Podívejte se na video královských dětí a oblíbeného přírodovědce.Video: @KensingtonRoyal

 

Reklama

Pro fanoušky britské královské rodiny a přírodovědných dokumentů si následník trůnu William s chotí Kate připravili příjemné překvapení. Zveřejnili video, ve kterém na dotazy jejich ratolestí odpovídá sám sir David Attenborough.

Článek

Možnost spatřit v médiích děti prince Williama a vévodkyně Kate se naskýtá jen vzácně. O to vzácnější je pak prince George, princeznu Charlotte a prince Louise slyšet povídat. Královská rodina o víkendu vypustila do světa instantní roztomilost – video zahrnující jejich zvídavé děti a oblíbeného přírodovědce sira Davida Attenborougha. Královský trojlístek se přírodovědce s nezaměnitelným hlasem dotazoval, jaké je jeho oblíbené zvíře, nebo jestli má rád pavouky.

„Dobrý den, jaké zvíře, si myslíte, že vyhyne jako další?“ zeptal se jako první nejstarší z nich, sedmiletý George. Pětiletá Charlotte navázala otázkou: „Mám ráda pavouky, máte je rád i vy?“ Jako poslední se dotazoval dvouletý Louis. V otázce, jaké zvíře má Attenborough nejraději, místo označení pro zvíře „animal“ zažvatlal „amimal“.

Jde o první příležitost, kdy měli fanoušci královské rodiny možnost slyšet mluvit malého Louise. Je to také vůbec poprvé, kdy se před kamerami vyjádřily všechny tři děti.

„Vévoda a vévodkyně z Cambridge s potěšením sdílejí krátký videoklip prince George, princezny Charlotte a prince Louise, z nichž každý žádá sira Davida Attenborougha o odpověď na otázku z přírodního světa,“ uvedl Kensingtonský palác v tiskové zprávě.

William, Kate a jejich tři děti se setkali s vědcem už o víkendu během videoprojekce Attenboroughova nejnovějšího dokumentu A Life On Our Planet (Život na naší planetě). Na akci věnoval David Attenborough pravnukovi královny Alžběty II. dárek, který Kensingtonský palác popsal jako „zub obrovského žraloka, jehož vědecký název je carcharocles megalodon“. Attenborough žraločí zub našel během rodinné dovolené na Maltě v 60. letech, která byla až do roku 1964 britskou kolonií.

Právě Maltě se dar malému princi nejdřív vůbec nezamlouval. Ministr kultury José Herrera naznačil, že Malta bude po Británii žádat vrácení fosilie. „Některé artefakty důležité pro maltské národní dědictví skončily v zahraničí a měly by se vrátit zpět,“ uvedl Herrera.

To však vyvolalo negativní reakce na sociálních sítích. Například Matthew Caruana Galizia, syn před třemi roky zavražděné novinářky Daphne Caruanaové Galiziové, na twitterovém účtu napsal: „Zub megalodona stojí na eBayi 40 eur (přes 1000 korun). Korupce nás stojí miliardy eur. Žádám naši vládu, aby určovala priority. A prosím, hlídejte si, co je důležité.“ O několik dní později Malta prohlásila, že po Georgovi navrácení zubu obřího prehistorického žraloka požadovat nebude.

Reklama

Doporučované