Hlavní obsah

Krásné Pole otevřelo sportovní halu za 55 milionů korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

V ostravské městské části Krásné Pole se v pátek otevřela nová multifunkční sportovní hala za téměř 55 milionů korun. Sportoviště budou kromě registrovaných sportovců a veřejnosti využívat i žáci z nedaleké školy.

Článek

Halu tvoří dvě sportovní plochy, tribuna pro 118 sedících a 60 stojících diváků, zázemí a sklad. Hlavní i vedlejší sportovní plochu o různých velikostech lze využívat odděleně pro různé sporty, nebo v případě větších akcí, jako jsou například turnaje, i společně. Součástí haly jsou také šatny, sprchy, kuchyňky či toalety pro sportovce i diváky. Součástí velké haly je rovněž ozvučení a velkoplošná obrazovka s ukazateli skóre a dalších informací, jako jsou soupisky, trestné minuty a podobně.

„V západní části Ostravy, k níž patří i Krásné Pole, v poslední době roste počet obyvatel, kteří se do této lokality stěhují za kvalitními podmínkami pro bydlení. Sportovní infrastruktura zde však dlouhodobě pokulhávala za potřebami nejen registrovaných sportovců, ale i široké veřejnosti. Proto jsme se rozhodli finančně podílet na této investici,“ uvedla náměstkyně primátora Andrea Hoffmannová (Piráti).

Na nákladech na výstavbu haly se podílelo nejen město a obvod, polovinu nákladů uhradila dotace Ministerstva školství. V hale se bude hrát například fotbal, florbal, ale i stolní tenis, volejbal a badminton. V Krásném Poli působí i kluby jógy, aerobiku či turistický oddíl.

„Výstavbou haly v Krásném Poli se splnil sen mnoha generací zdejších sportovců. Dosud jsme měli k dispozici jen venkovní fotbalové hřiště, které je vytížené po celý rok, dokud to počasí dovolí, a malou tělocvičnu základní školy, která už kapacitně zdaleka nedostačovala plnit potřeby všech našich aktivních sportovních oddílů a sportovní veřejnosti,“ uvedl starosta obvodu Tomáš Výtisk (KDU-ČSL).

Reklama

Doporučované