Hlavní obsah

Krysař se po 20 letech vrací před diváky. Teď chystáme nový muzikál, slibuje Mirjam Landa

Rozhovor s Mirjam Landa o novém nastudování muzikálu Krysař.Video: Veronika Farářová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Muzikál Daniela Landy Krysař se vrací na jeviště Divadla Kalich. A to po více než dvaceti letech od premiéry původní inscenace. Režie, stejně jako ve dvou předchozích nastudováních, se ujala Mirjam Landa.

Článek

Herecké obsazení v titulní roli s Přemyslem Pálkem láká na novou výpravu i choreografii. V dalších rolích hrají například Robert Jašków, Martin Zounar, Milan Peroutka či Roman Tomeš.

„Teď poprvé po dvaceti letech je to opravdu úplně totálně jiná inscenace, byť slova zůstala stejná a i hudba samozřejmě. Je to asi takové, jako když vidíte mladého člověka a pak toho člověka potkáte po dvaceti letech. Je tam nějaký vývoj. Podobný vývoj prodělal i Krysař, myslím, že ve velmi pozitivním směru,“ říká režisérka.

Mirjam ale nezahálí a kromě Krysaře ji teď zaměstnává nový muzikál, který připravuje se svým manželem Danielem Landou. „On se do toho Daniel původně vůbec nechtěl pouštět, pořád chodil okolo, až si jednou sedl za piano a bylo to. Máme první krůčky, skoro napsanou první písničku, máme scény a asi víme, o čem to tak bude,“ doplňuje.

Celý rozhovor s Mirjam Landa můžete vidět v úvodu článku. Pořad Slavní sledujte každý všední den premiérově od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Praktický návod, jak televizi naladit, naleznete ZDE.

Reklama

Související témata:
Mirjam Landa

Doporučované