Hlavní obsah

Kúdela u výslechu přiznal nesportovní chování. Slavia se bojí o jeho bezpečnost

Foto: Profimedia.cz

Situace pár vteřin poté, co Ondřej Kúdela cosi pošeptal finskému záložníkovi Rangers Glenu Kamarovi, a strhla se mela. Kamara tvrdí, že ho Kúdela rasisticky urazil.

Reklama

Fotbalová aféra kolem zápasu Slavie v Glasgow dopadne i na českou reprezentaci. Ta odletí do Walesu bez stopera Ondřeje Kúdely. V obavách o jeho bezpečnost mu po dohodě s vedením národního týmu start zakázala Slavia.

Článek

Slavia zdůrazňuje, že nejedná v obavách z možného Kúdelova zatčení, jak o tom informovala s odvoláním na advokáta Glena Kamary některá ostrovní média. Právě Kamaru měl Kúdela těsně před skončením zápasu rasisticky urazit. Od skotské policie má Slavia potvrzeno, že zadržení obránce po příletu do Británie není na pořadu dne a že vyšetřování, s nímž Kúdela i celý klub plně spolupracuje, je teprve v rané fázi.

Češi budou hrát ve velšském Cardiffu příští úterý další ze zápasů kvalifikace o postup na mistrovství světa. V sobotu v Edenu proti Belgii ještě Kúdela k dispozici bude. Podle zdroje z vedení Slavie se sešívaní bojí toho, že by se do Walesu mohli v panující rozjitřené atmosféře vydat radikální fanoušci Rangers.

Jak zjistily Seznam Zprávy, Kúdelovo předčasné stažení z reprezentačního srazu řešila Slavia přímo s předsedou FAČR Martinem Malíkem.

Ondřej Kúdela dnes za asistence právních zástupců pražského klubu absolvoval na dálku výslech s vyšetřovatelem UEFA, který má zkoumání na incidenty bohatého zápasu osmifinále Evropské ligy na starosti.

Podle zdrojů z vedení českého mistra slávistický stoper detailně popsal celý průběh zápasu, krvavé zranění svého nejbližšího přítele, gólmana Koláře, a kategoricky odmítl obvinění z rasismu, které vznesl finský záložník Rangers Glen Kamara. Ondřej Kúdela měl při česky vedeném výslechu připomenout své blízké vztahy s africkými spoluhráči z klubu, s nimiž opakovaně strávil i dovolenou.

Kúdela ovšem vyšetřovateli UEFA současně přiznal, že Kamaru urazil, uznal chybu a omluvil se za nesportovní chování. Za to mu hrozí stopka na evropské scéně možná až na 10 soutěžních zápasů.

„Výslech byl tvrdý, ale korektní,“ uvedl vysoce postavený činitel slávistické hierarchie.

Reklama

Doporučované