Hlavní obsah

Do Prahy se vrací divoký bůh Nick Cave. Přiveze novou desku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Shutterstock.com

Nick Cave, vystupující na londýnském festivalu All Points East v roce 2022.

Reklama

V říjnu letošního roku navštíví O2 arenu známý australský zpěvák Nick Cave. Společně s kapelou The Bad Seeds uvede novou desku Wild God. Vstupenky budou k dispozici během března.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Caveova návštěva Prahy proběhne 17. října. V rámci evropského turné s názvem The Wild God Tour představí písně z chystané desky, která vyjde koncem léta. Prodej vstupenek začne od pátku 22. března v cenovém rozmezí od 1290 do 2090 korun. Na koncertu vystoupí i irská postpunková kapela The Murder Capital.

Cave navštívil Českou republiku naposledy v roce 2022. Tehdy ho uvítalo kolem tisícovky fanoušků pod širým nebem na festivalu Metronome Prague.

„Jestli jsem někdy byl blízko vystoupení nadpozemské bytosti, bylo to včera,“ popsal publicista Seznam Zpráv Jan Jindřich Karásek koncert Nicka Cavea na Metronomu.

Album, které by mělo na podzim zaznít v O2 areně, nese název Wild God. Cave jeho vydání oznámil na začátku března. „Doufám, že album zapůsobí na posluchače stejně jako na mě,“ popsal Cave sadu písní a dodal: „Je to komplikovaná deska, ale je také hluboce a radostně nakažlivá.“ Na desce spolupracovali i baskytarista Colin Greenwood z kapely Radiohead a kytarista Luis Almau.

Nick Cave a The Bad Seeds se proslavili svým temně zádumčivým zvukem už v 80. letech. Za svou kariéru vydali 18 studiových alb, Caveovy písně zněly v mnoha filmech či seriálech – od Harryho Pottera až po Peaky Blinders. Autorsky se podílel i na mnoha filmových soundtracích.

Mimo hudební kariéru si Cave v několika filmech dokonce zahrál nebo k nim napsal scénáře. Je také autorem románů a básní, mezi jeho nejznámější literární počiny můžeme zařadit knihy A uzřela oslice anděla nebo Smrt Zajdy Munroa. Na sklonku loňského roku vyšla v českém překladu kniha rozhovorů Nicka Cavea s irským novinářem Seánem O’Haganem nazvaná Víra, naděje a masakr.

Reklama

Doporučované