Hlavní obsah

Pán prstenů se vrací. Vzniknou nové filmy, Peter Jackson je posvětil

Foto: Profimedia.cz

Jeden film vládne všem. Pán prstenů se vrátí v nových filmech.

Reklama

Filmové studio Warner Bros. chystá návrat do Středozemě. Oznámil to šéf Warner Bros. David Zaslav.

Článek

Warner Bros. uzavřelo dohodu s aktuálním vlastníkem práv na dílo J. R. R. Tolkiena, švédskou herní společností Embracer Group, a chystá prý hned několik nových snímků ze světa Středozemě. Píše o tom britský Guardian.

O jejich vývoj se postará produkční společnost New Line Cinema, která stála už za slavnou trilogií Petera Jacksona. Ta šla do kin v letech 2001–2003 a slavila mimořádný úspěch, na který režisér o deset let později navázal trilogií Hobit. Dohromady Jacksonovy filmy vydělaly 6 miliard dolarů a získaly 17 Oscarů.

„Těšíme se, až zase povedeme společnou řeč a pomůžeme tak posunout jejich vizi,“ řekl Peter Jackson na adresu nového projektu studia Warner Bros. v prohlášení, které dal dohromady se zbytkem autorského týmu stojícího za Pánem prstenů, Fran Walshovou a Philippou Boyens. O tom, jestli se na nových filmech bude aktivně podílet, ale Jackson mlčí. Přesto jeho vyjádření působí pozitivněji než to, které poskytl na adresu nedávno odvysílané televizní série Prsteny moci z produkce Amazon Prime. Jacksona tehdy údajně tvůrci Prstenů oslovili, ale pak náhle přerušili kontakt.

„Uvědomujeme si, jak vážená a oblíbená tato díla jsou. Máme v plánu respektovat minulost, vzhlížet k budoucnosti a držet se co nejvyšší kvality,“ oznámil k novému projektu ze Středozemě šéf Embraceru Lee Guinchard.

Vedení filmové divize Warner Bros. dodalo, že komplexní, ohromující svět vysněný J. R. R. Tolkienem zůstává z velké části neprozkoumán – i přes to, jak široce, detailně a láskyplně ho popsaly Jacksonovy dvě trilogie.

Studio Warner Bros. už pracuje na celovečerním animovaném filmu The Lord of The Rings: The War of the Rohirrim, který se odehrává 183 let před událostmi Pána prstenů. Do kin by měl jít v dubnu 2024.

Reklama

Související témata:
Peter Jackson

Doporučované