Hlavní obsah

Kus letadla jim spadl před dveře. Let s 231 cestujícími se dostal do potíží

Foto: Profimedia.cz

V americkém Denveru spadl do rezidenční čtvrti kus motoru letadla.

Reklama

Místní obyvatele jedné z denverských rezidenčních čtvrtí v sobotu odpoledne čekalo překvapení. Před dveře některých z nich spadl kus motoru letadla. Nikomu se naštěstí nic nestalo. Informoval o tom server BBC.

Článek

Letadlu amerických aerolinek United Airlines směřujícímu do havajského Honolulu se v sobotu odpoledne místního času krátce po startu z letiště v Denveru porouchal jeden z motorů. Ten krátce po vzletu začal hořet. Boeing s 231 cestujícími a 10 členy posádky se bezpečně vrátil na letiště, ale obrovský kus motoru spadl do rezidenční čtvrti před dveře rodinného domu.

Foto: Profimedia.cz

Trosky letadla před dveřmi rodinného domu.

Po startu z mezinárodního letiště z Denveru pilot oznámil, že se vrací zpět, v tom okamžiku byla slyšet velká exploze, řekl agentuře AP jeden z cestujících. „Letadlo se začalo třást a ztráceli jsme výšku,“ popsal David Delucia. Řekl také, že si s manželkou dali do kapsy peněženku s doklady, aby v případě pádu mohli být identifikováni.

Na sociálních sítích se objevilo i video, které natočil jeden z cestujících a na němž je vidět hořící motor letadla. Americký Federální úřad pro letectví (FAA) posléze oznámil, že let číslo 328 měl poruchu na pravém motoru.

Jeden z obyvatel americké čtvrti Broomfield pro CNN uvedl, že viděl, jak z letadla padají trosky. V reakci na to muž začal hledat úkryt pro své děti, aby je v případě nehody mohl zachránit. „Viděli jsme, jak to padá, slyšeli jsme ten velký výbuch… Na obloze se objevil černý kouř,“ říká Američan Kieran Cain. Podle něj šlo o obrovské kovové kusy letadla.

Policie čtvrti Broomfield, která je předměstím Denveru, zveřejnila na Twitteru fotografie domu, před nímž je obrovský kus zřejmě části motoru letadla. Přidala k tomu upozornění, aby se lidé nalezených částí letadla nedotýkali a nehýbali s nimi, aby nemařili vyšetřování.

Reklama

Doporučované