Hlavní obsah

Kvůli Okamurovi mi vyhrožují smrtí. A Babiše jsem neudal, tvrdí český europoslanec

Přímo z Bruselu: Europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) o Babišovi, OLAFu i Okamurovi.

 

Reklama

Andreje Babiše jsem nikde neudal. Překvapilo mě, že jsem z úst premiéra slyšel takovou lež, říká europoslanec Tomáš Zdechovský v rozhovoru s Filipem Horkým.

Článek

„Potrefená husa nejvíce kejhá. V politice se to musí na někoho svést. Nejdříve to byl Kalousek, pak Michálek a teď je to Zdechovský. Moje děti reagovaly negativně, protože jsou velmi citlivé na takové výroky. Ze strany premiéra to bylo naprosto zbytečné,“ říká Zdechovský o výrocích Babiše, který ho označil za vrchního práskače kvůli projednávání Čapího hnízda na výboru Evropského parlamentu pro rozpočtovou kontrolu.

Evropský komisař pro rozpočet Günther Oettinger na slyšení na půdě Evropského parlamentu odmítl Babišova slova, že by byl OLAF zapojen do mafie, která podle Babiše stojí za celou kauzou. Na stranu komisaře se přidává i český europoslanec.

„OLAF není součástí mafie. Andrej Babiš je kritik politických tunelů, teď se ukazuje, že by to neměl s kritikou přehánět,“ naráží Zdechovský na kauzu Čapí hnízdo. „Dostáváme se na seznam zemí, které mají problematické čerpání. Vedle přání do nového roku tak všichni zmiňovali zprávu OLAF,“ uzavírá český europoslanec. Proč mu kvůli Tomio Okamurovi vyhrožují smrtí? Musel kvůli nenávisti dostat policejní ochranku? Jakou pozici má Česká republika v Evropské unii? Podívejte se na rozhovor Filipa Horkého z budovy Evropského parlamentu v Bruselu v úvodním videu.

Reklama

Doporučované