Hlavní obsah

Letadlo Ryanair muselo opět nouzově přistát, tentokrát v Německu

Foto: Profimedia.cz

Letadlo společnosti Ryanair na letišti Willyho Brandta v Berlíně.

Reklama

Důvodem nuceného přistání byla pravděpodobně hrozba bombového útoku.

Článek

Na berlínském letišti v neděli večer neplánovaně přistálo letadlo společnosti Ryanair, které mířilo z Dublinu do Krakova. Cestující se do cílové destinace vydali v pondělí brzo ráno.

Německý server Bild Zeitung informoval, že letadlo nouzově přistálo po výhrůžkách bombovým útokem na letišti Willyho Brandta Berlín-Braniborsko (BER) v neděli krátce po 20:00 SELČ.

K letadlu společnosti Ryanair zamířilo ihned po přistání několik policejních vozů. Policisté následně stroj a zavazadla cestujících prohledali i za pomoci policejních psů. Mluvčí berlínské policie uvedla, že nebylo objeveno „žádné nebezpečí“. Jako oficiální příčinu mimořádného přistání letadla uvedla technické důvody. Okolnosti neplánovaného přistání jsou zatím stále nejasné. Stroj také dále zůstává na berlínském letišti. Informovala o tom agentura DPA.

160 pasažérů na cestě z Irska do Polska mezitím čekalo v zajištěném terminálu. Letiště podle DPA pro let společnosti Ryanair preventivně zrušilo zákaz nočních letů. Cestující se tak v pondělí nad ránem mohli vydat na cestu do cílové destinace náhradním letadlem.

K incidentu došlo týden od neplánovaného přistání jiného letadla stejné společnosti, které muselo nuceně přistát v běloruském Minsku. V zemi následně tamní úřady zadržely běloruského aktivistu a novináře přítomného na palubě Ramana Prataševiče. Nouzově přistálo letadlo stejné společnosti i v loňském červenci. Při letu z Dublinu do Krakova muselo letadlo nouzově přistát v Londýně kvůli podezření na přítomnost bomby na palubě. To se následně ukázalo jako falešné.

Reklama

Doporučované