Hlavní obsah

Letní ráno: Úspěch české formule, test kuřecího i zákulisí pořadu Jak nás vidí svět

Prázdninové ranní vysílání Televize Seznam Letní ráno (1. 8. 2019).Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Prázdninové ranní vysílání Televize Seznam.

Článek

Programové tipy Letního rána 1. 8. 2019

0:10 – Zprávy

8:00 – Osmnáct studentů z technických fakult Západočeské univezity dalo hlavy a ruce dohromady, aby vytvořili formuli UWB06. Ta před pár dny jasně zvítězila v kategorii akcelerace na mezinárodním závodu v Itálii a celkově jí patří šesté místo z dvaačtyřiceti účastníků. „Nejvíc jsme spokojení s tím, že jsme dokázali v jedné z kategorií vybojovat první místo,“ popisuje kapitán týmu Martin Mrázek, konstruktér Michal Skovajsa a řidič formule Petr Papež.

15:00 – Jak moc je v kuřecím mase vody? Obsahuje antibiotika, hormony nebo syntetická barviva a salmonelu? Tím vším se zabýval tým pořadu A dost!. Laboratoř Státního veterinárního ústavu antibiotika v kuřatech neodhalila, přestože se během výkrmu v případě nemocí používat smějí. Naopak třeba salmonelu vědci objevili v kuřecích čtvrtkách z Lidlu. Bakterie salmonely zahubí dostatečná tepelná úprava.

24:00 – Češi jsou prý nejplešatějším národem na světě. Takové jsou výsledky unikátní studie realizované společností TripAdvisor, která zkoumala muže z 21 zemí z celého světa. Těsně za Českou republikou skončilo Španělsko a na třetí příčce se usadili Němci. Naopak nejlépe z celého průzkumu vyšli Číňané, Korejci a obyvatelé Tchaj-wanu. Studie také odhalila, že problémy s padáním vlasů dost trápí muže kolem třicítky. O nic lépe na tom nejsou ani padesátníci, kteří jsou podle výsledků holohlaví zhruba v polovině případů. Plešatost ostatně potrápila i lékaře. Ti údajně tápou, protože zatím netuší, co je přesnou příčinou vypadávání vlasů. Zatím v tomto směru vítězí genetika. A pak samozřejmě stres nebo špatné stravovací návyky. Češi mohli v průzkumu propadnout i proto, že příliš neholdují transplantaci vlasů. Když tedy čeští muži zpozorují první náznaky plešatosti, raději si celou hlavu oholí. A zajímavá je i skutečnost, že na počet vlasů na hlavě má vliv přirozená barva vlasů. Čím světlejší barva, tím méně vlasů.

32:00 – Jedním z nejpopulárnějších pořadů našeho videoportálu TelevizeSeznam.cz je bezesporu Jak nás vidí svět z produkce Streamu. Točí se už druhým rokem, aktuálně můžete sledovat šestou sérii. A ani v té nepřijdete o dva neznámější protagonisty pořadu Chrise a Manishe. Oba navíc nyní míří do České republiky, aby poznali české restaurace, bary a památky. Seriál se totiž obvykle natáčí v české restauraci v Sydney. Některé suroviny nutné k natáčení pořadu se v Austrálii špatně shání, tvůrci například museli celý rok čekat na zásilku Kofoly pro jeden z dílů.

44:00 – Zámek v Moravském Krumlově se řadí mezi nejzchátralejší v Česku. Konečně se má dočkat rekonstrukce, pět milionů eur má dostat z Evropské unie. Moravští politici se také snaží získat výpůjčku Muchovy Slovanské epopeje, která je se zámkem neodmyslitelně spjatá.

47:00 – Grilovací sezóna je v plném proudu a tak ani my jsme nemohli tuto kulinářskou disciplínu úplně pominout. Na střechu Seznamu dorazili předvést své umění šéfkuchař Pavel Brož s kolegou Pavlem Krajčíkem. Kuchaři předvedli, jak lze grilovat kachní prsa se zeleninou.

50:00 – Agent 007, James Bond. Na to jsme byli zvyklí takřka od nepaměti. Ted’ ale populární tajný agent a milovník žen o své označení přichází. Agentem 007 se v nově chystaném filmu stane žena. Oliver Sálus uvedl informace z bulvárních plátků na pravou míru. James Bond ve filmu zůstane, přestože nebude hrát hlavní roli. Jestli film udrží trend a vydělá zase o něco víc než jeho předchůdce, to se dozvíme až po premiéře.

01:00 – Zprávy a počasí

01:07 – Studentskou formuli osmnáctičlenného týmu ze Západočeské univerzity jsme vám už představili. Získala celkově šesté místo v mezinárodní konkurenci na soutěži v Itálii. Teď studenty ještě čekají závody na autodromu v Mostě. Další podrobnosti o studentské formuli přidá host ve studiu kapitán týmu Martin Mrázek spolu s konstruktérem a řidičem formule. Studenti se rozpovídají o tom, jak dlouho trvá formuli postavit, jak se to dělá a jak se na takový studentský projekt shání peníze.

01:15 – Náš terénní reportér Radek Hrdina dnes prochází pohádkovým světem nadpřirozených bytostí a nyní se hlásí s dalším vstupem.

01:21 – Blossoms je britská nezávislá popová kapela ze Stockportu. Vznikla v roce 2013. My si teď zahrajeme jejich novinku z roku 2019. Je to skladba Your girlfriend, tedy Tvoje přítelkyně. Před třemi lety se Blossoms umístili na čtvrté příčce v BBC Sound of New music. Patří tedy k tomu nejlepšímu z vysílání rádia Express FM.

01:30 – Jak nás vidí svět? Už 73krát jste se díky pořadu Jak nás vidí svět mohli zasmát od srdce. Přesně tolik dílů se k dnešnímu dni natočilo. A nebojte, točit se bude dál. Pořad, ve kterém cizinci ochutnávají české jídlo, je prostě k nezaplacení. V Letním ránu je s námi dál dramaturg pořadu Tibor Pagáč.

01:46 – A dnes naposledy se podíváme do terénu, dnes přesně do zahrad loučeňského zámku, kde se Radek Hrdina pohybuje po pohádkové stopě.

01:50 – Na střeše Seznamu je už všechno připravené na servírování a ochutnávání grilovaného masa i bezmasé varianty jídla, které dnes připravujeme spolu s šéfkuchařem Pavlem Brožem a Pavlem Krajčíkem.

01:55 – Konec vysílání. Zítra se v Letním ránu můžete těšit na recept, jak se zbavit bolesti hlavy bez užívání zbytečných medikamentů.

Letní ráno sledujte celé prázdniny od 8:00 na celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Související témata:
Loučeň

Doporučované