Hlavní obsah

Žlutý piknik už bez Starostů. Lidovci znovu startují kampaň

Lidovci odstartovali volební kampaň.

 

Reklama

Lidovci spustili hlavní fázi kampaně na Karlově náměstí naproti svému stranickému sídlu. Zahájení, které mělo formu pikniku, se zúčastnilo vedení KDU-ČSL i lídři strany v jednotlivých krajích.

Článek

KDU-ČSL zatím marně hledá energii z jara, kdy ještě snila o tom, že ve spojení s hnutím STAN bude třetí silou, zajímavou alternativou pro váhající voliče.

Po rozpadu volební koalice se Starosty musí rychle upravit kampaň. A hlavně najít chuť znovu bojovat.

V Praze proto dnes odstartovala hlavní část své kampaně před říjnovými volbami do Sněmovny. „Cílíme na osm až deset procent, chtěl bych udělat lepší výsledek než v minulých volbách,“ řekl Pavel Bělobrádek.

Povolební koalici s ANO nevyloučil. „Koalice se ale dělají až po volbách. Ale chci vyloučit, že bych seděl ve vládě s někým, kdo by byl obviněn,“ uvedl šéf lidovců.

Strana na konci srpna představila svůj program, ve kterém se zaměřuje na lepší podmínky pro rodinu, kvalitnější školství a podporu inovací nebo péči o krajinu. Už dříve lidovci vyvěsili své volební billboardy s hlavním heslem „Zodpovědně“.

KDU-ČSL původně plánovala jít do voleb v koalici s hnutím Starostové a nezávislí (STAN). Z projektu ale sešlo kvůli obavám, že by společná kandidátka nezískala potřebných deset procent hlasů, takže by lidovci mohli ze Sněmovny vypadnout. Starostové hlavní část vlastní volební kampaně zahájili o víkendu na jižní Moravě.

Reklama

Doporučované