Hlavní obsah

Lidovější oslava na Hradě a odtajněné materiály týkající se vraždy amerického prezidenta Kennedyho

Dnešek očima Petra Švihela.Video: Petr Švihel

 

Reklama

Svět se probírá tisíci zveřejněných dokumentů, které popisují vyšetřování nejznámější vraždy 20. století, a Česko se připravuje na oslavy Dne vzniku Československa. Podívejte se na přehled nejzajímavějších zpráv s datem 27. října podle Petra Švihela.

Článek

Zítřejší oslava na Pražském hradě má být lidovější. Nový hradní protokolář sobotní program zjednodušil. Naopak Miloš Zeman ocení namísto třiceti lidí rovnou třicet devět. Mluví se o rychlobruslařce Martině Sáblíkové nebo písničkáři Jaromíru Nohavicovi. Sledujte nás zítra a dozvíte se víc.

Škodě Auto se nebývale daří. Provozní zisk vzrostl o bezmála 30 procent. Od července do září vydělala automobilka z Mladé Boleslavi téměř 31 miliard korun. Za tímto úspěchem stojí i nový model Kodiaq, který si lidé oblíbili a významně se podílel na zvýšení prodeje.

Svět si pročítá odtajněné dokumenty týkající se vraždy prezidenta Kennedyho. Americké archivy ve čtvrtek zveřejnily většinu dokumentů. Několik stovek jich ale i nadále zůstává pod zámkem. Údajně na doporučení zpravodajských služeb. Zveřejněné dokumenty však potvrzují, že Američané připravovali atentát na kubánského vůdce Fidela Castra.

A nezapomeňte, že v neděli si můžeme přispat. Přechází se na zimní čas. S tím se opět oživila diskuze, jestli změna času není zbytečná. Podle skupiny europoslanců posun nepřináší výrazné úspory energie. Navíc má negativní dopady na lidské zdraví. Zatím to ale budeme muset přežít.

Reklama

Související témata:

Doporučované