Hlavní obsah

Litoměřické výstaviště Zahrada Čech zůstane prázdné i v květnu

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Litoměřické výstaviště Zahrada Čech zůstane prázdné i v květnu. Pro některé akce se hledají náhradní termíny, jiné se ruší. Společnosti Zahrada Čech schválilo město, které je padesátiprocentním vlastníkem, provozní dotaci.

Článek

Termín nejbližší akce bude znám až na základě nařízení vlády ohledně opatření proti koronaviru. Podzimní zahrádkářský veletrh Zahrada Čech se připravuje. ČTK to dnes řekla ředitelka společnosti Michaela Mokrá.

Kvůli vládním opatřením k zamezení šíření nového typu koronaviru je výstaviště zatím zavřené. Pouze od čtvrtka do dneška se v areálu uskutečnilo testování obyvatel města na covid-19 pro studii kolektivní imunity. „Zrušena byla celá jarní sezona, kterou jsme půl roku předem připravovali. Do její marketingové kampaně jsme již dali statisíce korun,“ uvedla Mokrá.

Společnost Zahrada Čech dostane od města mimořádnou podporu ve výši devíti milionů korun. Zároveň jí bude prominut poplatek za nájem areálu vlastněného městem. Rozhodli o tom litoměřičtí zastupitelé. „Díky pomoci města nebudeme muset činit žádné další kroky, tedy propouštět, bez zaměstnanců už bychom provoz neobnovili,“ uvedla Mokrá.

Na výstavišti se v květnu neuskuteční mimo jiné mezinárodní výstava psů, hledá se náhradní termín. Konat se nebude autosalon. Hasičské slavnosti plánované na červen se přesouvají na příští rok, zrušeno je setkání u pomníku Přemysla Oráče.

Připravovat se už začal podzimní zahrádkářský veletrh Zahrada Čech, který je v plánu od 11. září. „S provozní dotací od města vydržíme tak do srpna, myslím si, že pak by mělo výstaviště začít žít vlastním životem a být co nejvíce soběstačné,“ uvedla Mokrá. Na podzimní výstavu věnovanou zahrádkářům, kutilům, zahradníkům, chatařům a chalupářům každoročně přijede 80 000 až 90 000 návštěvníků.

Reklama

Doporučované