Hlavní obsah

Luhačovice mají novou mobilní aplikaci „Město Luhačovice“

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Luhačovice na Zlínsku mají novou mobilní aplikaci nazvanou „Město Luhačovice“. Lidé si ji mohou nainstalovat do svých chytrých telefonů, najdou v ní vše o městě, aktuality z radnice nebo kulturní tipy.

Článek

Město může pomocí aplikace obyvatele upozorňovat na aktuální změny v dopravě nebo informovat o případných mimořádných událostech jako povodně či požár. „Díky aplikaci lidé snadno zjistí, kam přesně se obrátit, když si potřebují vyřídit důležitou úřední záležitost, ale také, jaké jsou v Luhačovicích aktuální možnosti trávení volného času,“ uvedl starosta Marian Ležák (nez.). Aplikace je dostupná pro zařízení využívající operační systém Android i u přístrojů fungujících na platformě iOS a macOS.

Město chtělo podobnou službu obyvatelům nabídnout již dříve, nakonec od zvažované aplikace ustoupilo. „Tato aplikace nebyla v souladu s novou identitou města a zároveň byla s ohledem na licenční poplatky finančně náročnější. Právě proto nyní přicházíme s alternativou, která je výhodnější a zároveň byla vytvořena na rozdíl od předchozího konceptu přímo pro naše město,“ uvedl starosta.

Podobné aplikace mají také další města ve Zlínském kraji, například Zlín letos spustil aplikaci Mobilní rozhlas. Jejím prostřednictvím se lidé přes SMS zprávy, e-maily či hlasové zprávy dozvědí aktuální informace o dění ve městě, kultuře a sportu, dopravních uzavírkách či krizových situacích. Aplikaci využívá i Vsetín.

Reklama

Doporučované