Hlavní obsah

Lyžařský areál Monínec na Příbramsku zahájí zimní sezonu 19. listopadu

Foto: Areál Monínec

Monínec.

Reklama

Lyžařský areál Monínec u Sedlce-Prčice na Příbramsku zahájí v pátek 19. listopadu zimní sezonu. Zasněžování bude zajišťovat technologie umožňující výrobu sněhu i při teplotách nad nulou, kterou je středisko vybavené už šest let.

Článek

„I letos se areál během zimní sezony zaměří hlavně na rodiny s dětmi, jimž nabídne lyžařskou školu a dětskou hernu, kde se budou moci po výuce zabavit,“ za středisko informovala Petra Martínková.

První den lyžování uvede první letošní zimní akce – snowboardový závod pro děti a mládež. Večerním ježděním od 18:00 do 21:00 odstartuje v areálu podle Martínkové zřejmě první lyžování v Česku pro veřejnost. V prvních týdnech je zimní sezona zájemcům otevřena pro večerní lyžování standardně každé úterý, středu, čtvrtek, pátek a sobotu. S denním lyžováním se počítá od pátku do neděle od 9:00 do 16:00.

„Zhruba až do vánočních svátků se bude jezdit na horní části hlavní sjezdovky, kterou obsluhuje vlek kotva. Následně by měla být v provozu nejen celá hlavní sjezdovka, dlouhá 1,2 km, ale i hotelová sjezdovka. Tomu pak přizpůsobíme také provozní dobu celého areálu,“ uvedl výkonný ředitel areálu Jaroslav Krejčí.

Po celou sezonu se organizační tým areálu ve zvýšené míře zaměří na opatření spojená s pandemií koronaviru. Půjde o důkladné větrání a každodenní dezinfekci společných prostor a kritických míst, jako jsou kliky, zábradlí, umyvadla či toalety. Dezinfekční prostředky budou všem návštěvníkům k dispozici na recepci, všech toaletách a před vstupem do restaurace.

Pro letošní rok areál připravil novinku v podobě zvýhodněného skupinového tarifu pro dospělé, skipas pro čtyři dospělé vyjde na pokladně na 2058 Kč a v e-shopu na 1916 Kč, a to bez ohledu na sezonu.

Reklama

Související témata:

Doporučované