Hlavní obsah

Malá Morávka nabídne borůvkové knedlíky i hamburger s borůvkovou majonézou

Foto: Seznam Zprávy

„Ilustrační foto.“

Reklama

Především na tradičních borůvkových knedlících, ale také na kančí kýtě s borůvkovým zelím či hamburgeru s borůvkovou majonézou si budou moci o víkendu pochutnat návštěvníci restauracích v Malé Morávce a v Karlově na Bruntálsku.

Článek

Chystá se tam 20. ročních borůvkových hodů, na které se každoročně sjíždějí tisíce lidí. ČTK to dnes za organizátory řekl Boris Keka.

„Na návštěvníky čekají borůvkové knedlíky a další dobroty s borůvkami nebo z borůvek ve 14 místních restauracích a také na borůvkovém jarmarku v obecním parku v Malé Morávce,“ uvedl Keka. Největším hitem jsou každoročně borůvkové knedlíky, kterých se pokaždé spořádá několik tisíc porcí. Návštěvníci se mou těšit také na pálenku z borůvek, borůvkové pivo, víno, cider, limonádu a desítky další pochutin a výrobků s borůvkami, z borůvek nebo s borůvkovými motivy.

Místní se na borůvkové hody poctivě připravují, borůvky sbírají hlavně v okolních jesenických lesích. Provozovatelé restaurací se podle pořadatelů každoročně snaží vymýšlet nové recepty. „Poprvé za dvacetiletou historii mají, i díky Moravskoslezskému kraji, borůvkové hody své vlastní webové stránky. Na adrese https://boruvkovehody.cz je například výčet restaurací, jejich přesná poloha a připravené borůvkové menu. Návštěvníci si tak ještě před příjezdem mohou vybrat, kam zamíří,“ podotkl Keka.

V obecním parku v Malé Morávce, na parkovišti u lanové dráhy Myšák a na dalších místech v obci bude o víkendu borůvkový jarmark. Mezi partnerskými restauracemi bude jezdit bezplatný autobusový autobus. „Organizaci parkování na k tomu určených místech zajistí místní dobrovolní hasiči,“ dodal Keka.

Reklama

Doporučované