Hlavní obsah

Manažera, který skončil s Rittigem u soudu, pustil Nejvyšší soud z vězení

Kamil Jirounek byl zproštěn viny.Video: Háta Sassmannová

 

Reklama

Bývalý manažer chemičky Oleo Chemical Kamil Jirounek uspěl s dovoláním u Nejvyššího soudu.

Článek

Nejvyšší soud pustil Kamila Jirounka - aktéra případu týkajícího se chemičky Oleo Chemical – z vězení. V něm si Jirounek odpykával šest let vězení za padělání směnky v hodnotě 127 milionů korun.

To, že byl propuštěn z vězení, pro Seznam.cz potvrdil mluvčí soudu Petr Tomíček. Detaily, proč tak Nejvyšší soud rozhodl, ale neřekl. Zdůvodnil to tím, že s písemným rozhodnutím ještě nebyl Jirounek seznámen. Je ale jasné, že Jirounek uspěl se svým dovoláním.

Jirounek skončil u soudu také ve druhém případě, který se týká Oleo Chemical. V něm byl obžalován také lobbista Ivo Rittig. V této kauze upustil soud od potrestání Jirounka. Rittiga pak zprostil obžaloby.

K šesti rokům vězení Jirounka odsoudil pražský vrchní soud. Podle rozsudku si opatřil dokumenty a falešnou směnku, podle kterých měl spolumajitel firmy Ravak Jindřich Vařeka starší dluh vůči firmě Západočeská investorská.

Kamil Jirounek pohledávku oficiálně koupil a chtěl od Vařeky peníze vymáhat v civilním řízení. Jirounek před soudem vinu odmítal. Řekl, že nevěděl, že je směnka falešná.

Reklama

Doporučované