Hlavní obsah

Mapy.cz spustily funkci pro běžkaře

Foto: Seznam.cz

Nová funkce na Mapy.cz pomůže běžkařům.

Reklama

Mapová aplikace Seznam.cz přidala informace o upravenosti běžeckých stop.

Článek

Nejpoužívanější česká mapová aplikace Mapy.cz představila novou funkci určenou především běžkařům, ale i turistům. Přidala totiž nad zimní mapu detailní informace o upravenosti běžkařských tras.

Lidé nyní v Mapy.cz najdou aktuálně upravené lyžařské stopy v Česku a příhraničí. Novinka je v aplikaci dostupná jak na počítači, tak i v mobilních zařízeních pro operační systémy Android a iOS.

„Uživatelům poskytneme možnost sledovat vizualizace při plánování tras. Uvidí tak dopředu, jak kvalitně je terén na jejich trase upraven. Aplikace zobrazí i časový údaj, kdy přesně proběhla na konkrétním místě poslední korekce stopy,“ uvedl na blogu Seznamu Jakub Faifer, produktový manažer Mapy.cz.

Uživatelé se také dozvědí, zda šlo o úpravu terénu prostřednictvím rolby či skútru, aby mohli vyrazit bezpečně tam, kde je upraveno.

Potřebná data aplikace získává z projektu Bílé Stopy, který poskytuje online zpravodajství o běžeckém lyžování v České republice a příhraničí. V budoucnu je v plánu rozšíření funkce o volbu sledovat pohyb roleb a skútrů i online.

Mapy.cz patří pod společnost Seznam, která je také vydavatelem Seznam Zpráv.

Reklama

Doporučované