Hlavní obsah

Maserati mění motory. Do pěti let budou jen hybridní nebo elektrické

Foto: Maserati

Ilustrační foto.

Reklama

Auta luxusní italské automobilky Maserati budou do pěti let výhradně hybridní nebo elektrická.

Článek

Všechna nová auta značky Maserati budou do pěti let buď hybridní, nebo zcela elektrická. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na vyjádření provozního ředitele.

Výrobce luxusních automobilů, který je součástí italsko-americké skupiny Fiat Chrystler Automobiles, plánuje v příštím roce spustit prodej nového SUV Grecale. Provozní ředitel FCA Davide Grasso uvedl, že se bude nejprve prodávat jak ve variantě se spalovacím, tak s hybridním motorem.

„Nové modely Gran Turismo a Gran Cabrio budou také elektrické. Celá naše modelová řada bude elektrická do pěti let,“ řekl Grasso během internetové módní akce organizované deníkem Milano Finanza. Plně elektrická verze modelu Grecale prý přijde v blízké budoucnosti.

Prodeje luxusních automobilů Maserati dlouhodobě klesají. Za rok 2019 se jich prodalo 19 300, za první polovinu letošního roku jen 7000. Podle generálního ředitele FCA Mike Manleyho plánuje značka Maserati vydat do roku 2025 celkem třináct nových modelů, s cílem zvýšit prodej na 75 000 kusů ročně. Do riskantní investice dala přes 2,5 miliardy eur.

Naproti tomu další italská luxusní automobilka Ferrari, která v loňském roce zahájila prodej hybridního modelu SF90 Stradale, k výrobě elektroaut nemíří. Prohlásil to její generální ředitel Louis Camilleri na začátku listopadu. Elektroauta sice považuje za nákladově efektivní díky novým inovacím v technologii baterií, ale nečeká, že by se dožil i zpola elektrické řady modelů Ferrari.

Reklama

Doporučované