Hlavní obsah

Masový vrah Charles Manson je vážně nemocný, opustil kalifornskou věznici

Charlese Mansona převezli kvůli zdravotním potížím do nemocnice.

 

Reklama

Masový vrah a bývalý hudebník Charles Manson byl kvůli vážným zdravotním problémům převezen z kalifornské věznice do nemocnice Bakersfieldu.

Článek

Důvodem k převezení dvaaosmdesátiletého Mansona byly podle webu Los Angeles Times silné žaludeční bolesti. Stejný zdroj jej také později odpoledne označil za „vážně nemocného“. Kalifornské nápravné zařízení ale ve svém vyjádření uvedlo, že se ke zdravotnímu stavu žádného z trestanců nesmí vyjadřovat.

„Stává se, že někteří vězni, vyžaduje-li to jejich zdravotní stav, bývají léčeni v místních nemocnicích,“ uvedla Krissi Khokhobashviliová, tisková mluvčí kalifornské státní věznice. „Je naživu, ohledně jeho zdravotního stavu nám však zákon zakazuje cokoli říct,“ dodala.

Manson a jeho „žáci“ koncem šedesátých let zavraždili v Los Angeles devět lidí. Jednou z jejich obětí byla i herečka Sharon Tateová, manželka režiséra Romana Polanského. Bylo jí šestadvacet a byla v osmém měsíci těhotenství.

Devět doživotních trestů

Manson byl původně odsouzený k trestu smrti. Ten však v Kalifornii později zrušili, a tak se verdikt změnil na devět doživotních trestů.

Za šestačtyřicet let, co je Manson ve vězení, mu dvanáctkrát zamítli žádost o podmínečné propuštění. Další možnost bude mít v roce 2027, kdy mu bude 92 let.

Dříve známý hudebník se stal spoluzakladatelem komunity známé pod názvem Manson Family. Ve své tvorbě inspiroval například Axla Rose ze skupiny Guns’N’Roses, Marilyna Mansona, který použil jeho příjmení jako svůj pseudonym, nebo kapelu The Beach Boys.

Reklama

Doporučované